Nyfrillad o utan mellanhusse...

Hej i vinterkylan!

Den här dagen har varit rätt så jobbig... matte har trimmat mig, först för hand och sedan med den där drag-mojängen, som jag ffa inte tycker om... men vad har man att säga till om? Helt plötsligt såg matte att jag hade midja, vilket ju förstås var otroligt givande... Efteråt fick jag lite Frolic, som plåster på såren, så det kanske var värt allt lidande i slutänden. Matte ville göra lite grovtrimning inför utställningen om en månad, så får vi göra resten sedan när matte får hjälp av Gilla, som har lovat både muntligt och skriftligt att trimma mig, när hon kommer om ca en vecka.

I förmiddags åkte pojkarna här hemma, till sin mamma o ska vara där en vecka. Och inte nog med det, kvart i fyra nu på em, kommer mellanhusse in o säger att det var den konstigaste dagen hittills i hans liv. Matte o husse bara stirrade på honom o väntade på resten, men han sa inget. Vaddå konstigaste, undrade matte. Då visade det sig att hans kompis lillebror hade hoppat av en resa till Egypten o Sharm El Sheik, så då undrade hans mamma om Johan ville följa med istället? Både matte, husse o Johan var i chocktillstånd! Direkt kom matte på att Johan inte har någon vaccination o började genast ringa runt för att få lite mer information o möjligen ordna vaccination. Hur lätt var det? Men det visade sig att de har en vaccinationsmottagning på Arlanda, så Johan får gå dit o höra. Han fick lite förordningar av matte o en massa piller o pulver mot både det ena o det andra med sig. Nu blir han borta i 14 dagar! Vet inte om matte har fattat det hela ännu, eller om Johan har det heller för den delen.

Nu håller jag på att busa med husse. Har nyss haft ner en jättefin ljuslykta för matte. Det var ju synd, men jag visste inte att den var av glas....

Ha det så bra!!

Kramar från Pufflis

Julrushen är över...

Hej hopp alla glada!

Hoppas ni haft en riktigt god jul! Jag tyckte den var jättegod, för jag har fått smaka köttbullar, skinka och så fick Charlie o jag grisöron i julklapp. Några av ungarna grymtade över att det luktade så illa, så matte blev lite sur över allt gnäll. Hon o husse fick tända lite väldoftande ljus, för att försöka dölja lukten o på så vis få tyst på allt gnäll.

Emellan allt ätande, så har vi varit på lite längre promenader. Det är visst fler än jag som behöver få ner midjemåttet, så här efter jul. Matte o husse ska visst börja ett nytt liv efter jul, få se vad det innebär. Kanske drabbas inte jag av det, men det blir längre promenader, lovar dom.

Här är det lite snö på backen och ganska kallt. Jag tycker att det gott kunde få komma lite mer snö, för det är så kul att springa runt i, tycker jag.

Nu är jag anmäld till utställningen i Årsunda den 31 januari. Mattes syster ska följa med som lite support till oss. Vi har ju aldrig varit aktiva inom utställningsbranschen, så det blir nog väldigt nervöst när den dagen kommer. Matte har bara varit o tittat på en utställning o det var i somras när kennelmamma, kennelpappa o kusin Gilla vär här i Avesta. Det var på samma utställninghelg som Vanilla fick sitt champinjonat (championat). Men matte har hört, att man får hjälp när man är på plats. Domaren ska visst också vara snäll o hjälpsam, så det ska nog gå bra. Det värsta är väl trimningen före.... kan känna på lukten att det blir tukt av min päls när Gilla kommer ner till oss i januari.... Matte tycker att jag har för mycket mustasch, men anser också att det är svårt att veta exakt hur det ska se ut. Hon tittar på bilder o jämför med hur jag ser ut. Få se hur svårt o hårt det blir för stackars mig...

På återseende!! Sköt om Er o kör försiktigt!!

Många kramar från Pufflis

God Jul!!

Jul??

Ja, nu har matte hållt på o julstädat, julbakat o julpyntat i några dagar. Tid för mig finns det inte så mycket. OK, vi har ju varit ut i skogen osv, men mest gillar jag att ligga framför mattes fötter, vad än hon gör. Hon påstår att jag är i vägen?? I dag när hon rullade köttbullar, så la jag mitt huvud på hennes fot. Det gjorde jag ju bara för att det luktade så gott, men matte trodde att det var för att jag tycker så mycket om henne... och det kan hon ju få tro. Det är ju i alla fall jul!

Lillmatte har kokat knäck idag, men den fick vi inte smaka. Däremot fick både Charlie o jag lite köttfärs innan smeten blandades. Det var jättegott!! Sedan fick vi smaka köttbullar också, snacka om att det gav mersmak! Matte har visst köpt julklapp till oss hundar också. Undrar vad det är? Bara det är något ätbart, så är jag nöjd.

Nu ska julefriden inta vårt hem, påstår matte. Så nu har jag gått o lagt mig bredvid henne på golvet, medan hon skriver lite här. För jag följer henne vart hon än går, precis som Charlie o lillhusse.

Vi slipper julbada, för det var ju inte så länge sedan, däremot så håller lillmatte på att bada lillhusse just nu. Skönt för matte, för då får hon en lugn stund i allt stök.

Läste att min mamma Elsa och katten Doris håller på att riva hela huset. Kan tala om att jag nog inte ärvt dom generna. Har tagit en sväng runt granen och provsmakat på den, men eftersom den inte var god, så låter jag bli den. Tycker matte också ska göra det + borderkatten Doris.

Ha nu en skön jul allihop! Hoppas ni varit snälla så tomten kommer med klappar till Er!!

Många julkramar från Pufflis (som inte ställer upp på bild med tomteluva)!

Vinterlek...Hej alla glada!

Idag har vi varit ute i snön o lekt igen. Det var så kul!! Det kanske syns på bilderna... Charlie springer så fort, så jag orkar inte hänga med hela tiden, men får jag vila en liten stund, så är det full fart igen! Jag ger mig inte så lätt, må ni tro. Vi mötte en massa andra hundar också, men matte håller på att träna mig i att inte hälsa på alla hundar o människor, så jag får inte gå fram till alla, bara om jag sitter fint o tittar på matte, så kan hon säga varsågod. Det går inte så bra alla gånger, men det beror i så fall på att hunden jag vill fram till, hoppar o visar att den vill leka. Matte lurar mig med lite godis och så går vi förbi. Eller matte drar mig lite förbi...

Matte o husse har haft lite ledigt idag, för hon ska ut o jobba natt. De var till Lantmännen o köpte vuxenfoder till mig o Charlie. Jessica tror att det skulle vara bra för mig, eftersom jag är lite knubbig. Då kan jag få lite mer mat istället, för den är inte så fet. Det låter ju ganska bra tycker jag, eller hur?? Fick smaka lite pannkaka idag, som blev över från igår. Charlie får äta mycket sån´t där gott, men han har ju inte några viktproblem, menar matte. Alle`som jag skulle ha det då!! Nu är vi ju ute i djupa snön o det är ganska jobbigt, så min midja är inte bred längre. Ska matte säga förresten... hennes midja är inte så smal den heller!! Dessutom sitter hon o äter godis vid datorn nu, är det rättvist eller?? Matte köpte en täckjacka till mig också, som var jätteskön, o så lite nya leksaker, för jag har bitit sönder nästan alla mina. Tuggar inte så mkt ben nu, när jag inte har alla tänder på plats. Hon köpte en urtunningssax också (effileringssax) som hon förstås skulle prova på en gång. Nu har jag mindre skägg under hakan, om vi säger så. Matte tyckte att jag blev så fin! Får väl tro på det då.

Efter vår promenad, så hoppade jag själv upp i mattes o husses säng! Det var väl duktigt! Det är ju så mysigt att ligga där på de mjuka goa täckena... Sover ju där hela nätterna annars, men vad gör väl det, jag är ju så liten.... Många fördelar har jag, för att jag jämförs i storlek med Charlie. Han är ju lite otymplig jämfört med mig.... Men vad gör det mig!! Lucky Me!!!

Nu ska vi bara slappa lite. Sedan väntar mer snöpromenader o Wille ska hämtas från dagis. Han var tomte igår, men vågade inte uppträda när han såg matte, för då började han gråta o ropa på mamma.... lillplutten. Det är ju inte så lätt, så många människor som det var där o tittade. Hela Fors folketshus var överfullt.

Ha det så bra o kör försiktigt!! (Alltså era mattar o hussar)

Kramar från Pufflan

Sista hörntanden är borta!

Jippiiee!
Nu är alla bebiständer borta (tror jag). Matte har varit bekymrad över att jag hade dubbel uppsättning hörntänder på hö sida i överkäken. Hon har varit och ruckat på den lite i två dagar. Men idag lossnade den!! Husse och jag hade lite dragkamp o sen bar han in mig till matte i tvättstugan för han tyckte att jag betedde mig så konstigt med munnen o misstänkte att tanden kanske hade lossnat. Det hade den o det var ett stort djupt lite blodigt hål kvar, sa matte. Sedan undrade hon vart tanden var o vickade mig lite upp o ner o vips så flög den ur munnen! Hon har bara hittat en av de andra hörntänderna o misstänker att jag har svalt de andra.... vilket kan få henne att hålla sig vaken om nätterna. Men eftersom jag lever o mår bra, så har de nog kommit ut den vanliga vägen. Eller så ligger de på golvet någonstans, eller i dammsugspåsen.

Idag har jag o Charlie varit ut på en härlig promenad med matte o husse. Vi fick springa lösa o det tycker vi är så roligt. Jag får ju nästan jämt vara lös, men det är roligare när Charlie också får springa som han vill. Jag springer dock inte så långt ifrån matte. Det gör jag inte när vi är inne heller. Jag följer henne vart hon än går. Precis som Charlie... och Wille.... snacka om långt koppel...; ).

Matte har bakat idag igen och jag fick smaka lite pepparkaksdeg! Snacka om att det var gott! Helst hade jag också hjälpt till och få vara uppe på bänken bland alla godsaker, men se det hade då inte matte någon lust till, konstigt?? Jag som är så himla söt...

Igår var farmor till barnen här o då fick de ju för sig att de skulle trimma hennes cairnterrier Hedvig (Nicole Kidman) och mig. Hur kul var det på en skala?? Matte struntade blankt i att jag pep till ibland och menade att det inte var så farligt! Jag bet i farmors händer ibland också, men det tyckte matte inte heller gjorde något! Vilken empati!! Husse är förresten på deras sida, för han har kommit på den briljanta idén att göra ett trimbord till matte.... Finns det inte någon som är på min sida? Bordet ska dessutom göras höj- och sänkbart, med tanke på mattes dåliga rygg. Hygglo....Men jag ger mig inte, jag tänker pipa o försöka bitas så mycket det bara går...!!

Värm er så mycket det går nu, för nu ska det visst bli kylig ute!

Många kramar från en trimmad Pufflis

Det var ett tag sedan...

Hej alla glada borderdiggare!

Det var ett tag sedan matte satte sina tassar på tangentbordet, men den här datorn är oftast upptagen av lillmatte, fast det är matte som äger den. Sedan sist har det väl egentligen inte hänt så mycket. Har varit på hundkurs igen och den här gången tränade vi inkallning och möte med andra hundar och med människor. Matte tycker att jag är så duktig och lättlärd, så det nästan blir tråkigt. Vi får lite extra övningar av Pernilla, som är kursledare. Vi tränade också varsågod innan man får gå ut och in, och hoppa ur buren i bilen.

Vi har annars varit ute och gått en hel del, för att jag ska få lite mer muskler och mindre fett. En dag träffade vi en jättesnäll schäfertik, som heter Vilma. Hennes matte var så rädd hela tiden, för att Vilma skulle vara för hårdhänt mot mig, men matte sa att det skulle jag tåla. Hon fick berätta lite för Vilmas matte om oss bordrar, att vi har lite extra tjock hud osv. Vilma löpte, så gissa om Charlie var intresserad! Tänk att ränderna aldrig går ur, sa matte. För Charlie är ju kastrerad, men det bryr sig väl inte han om... Det kan i alla fall inte bli valpar, undrar annars hur de skulle se ut?? Idag har vi varit på långpromenad, med grannarna. Matte och husse turades om att bära mig, fast jag ville gå eller springa på egen hand. När vi kom till vår gata, hade jag gått en lång bit själv, men då släppte matte mig och då fick jag visa henne hur mycket energi vi borderterriers har!! Jag sprang som en liten toka, det var bara det att vår gata var glashal.... Det blev Pufflan på hal is... Jag for som en liten virvelvind, men vad hindrar det mig? Wille tyckte också att det var jättekul, trots att han ramlade bakåt en gång. Som tur är har ju små människor reflexen att hålla upp huvudet, så han slog aldrig i det. Matte blev alldeles hyper när han föll, men det gick ju jättebra! Han grät inte ens.

Nu är jag lite trött och ligger o sover en stund här o en stund där. Efter det här ska vi in på Hildas hemsida o kolla in lite nya bilder på henne. Förresten, så har matte pratat med Gillis idag, för det är en inofficiell utställning i Timrå den 22 februari, som matte har tänkt anmäla mig till. Det kanske är tur, att jag inte vet vad det innebär än, eller vad säger ni??

Ta det lugnt i halkan! Många kramar från Puffli

Jag tjock! Fattar ingenting...Hej alla mina vänner!!
Nu har Gilla m familj åkt hem... Det blev en kort, men intensiv helg. Matte tyckte det var så tråkigt, för de hann knappt prata med varandra, bara för att matte jobbade nätter precis den här helgen. Tur att de kommer tillbaka i januari! Och i februari! Då ska visst tanterna åka till Åland. Igår var hon för trött för att gå på hundkurs kl 12, så vi hoppade över en gång.

Matte har försökt ta kort på min midja o ville att jag skulle stå upp, men jag fattade inte vad hon menade. Som vi ser det så är jag inte alls tjock, kanske lite småknubbig, men vaddå? Det är svårt för matte att veta riktigt hur hon ska göra med maten, eftersom jag växer fortfarande. Men nu får jag bara mat 2 ggr om dagen. Tur att matte o jag tränar en hel del, för då får jag ju godis i alla fall. Idag har Charlie o jag varit ute i skogen o sprungit en hel del. Både han o jag var trötta efteråt. Det blev ju inte så himla mycket motion förra veckan eftersom Wille var sjuk. Vi brukar ju ta lite längre vändor åtminstone 2 ggr/dag, men det blev bara en längre promenix. Det kanske också har sin betydelse vad gäller vikten. Matte har nu tagit kort på min midja o ska skicka till Jessica för bedömning. Välling slutade jag med för ett bra tag sedan, får bara ett par kvällskex. Skönt att höra att Alvins midja också är lite rundare, då är man ju inte ensam....

Skriv gärna några rader, för det är alltid lika roligt!! Vi älskar att läsa era kommentarer.

Många kramar från Puffi

RSS 2.0