Dagen efter....Här får ni njuta av en vacker bild, på fyra vackra borderflickor och FYRA GENERATIONER!
Det är gammelmormor Bombax Cristal, mamma Jexmo Elsa, mormor Jexmo Alice i Underlandet och jag Jexmo Honeypuff.
Visst är vi fina?
Ja, det var en jobbig dag igår... men också väldigt rolig och lärorik! Fick ju träffa syster Hilda och hennes matte Ullis, lillhusse Jocke och hans flickvän Wicky - som fö var väldigt duktig på att föra protokoll!
Vi tog väldigt mycket kort, så det tar lång tid att föra in här, men det kommer senare.
Resultatmässigt, gick det inte så bra, men matte som hade fått en energigivande sten av Alvins matte Kicki, var helnöjd ändå. Domaren anmärkte bara på min korta päls, och det var ju matte helt medveten om! Så hon var inte ett dugg ledsen, utan kunde ju bara hålla med! Däremot fick hon blodad tand, så nu ska hon anmäla mig till en av dagarna i Avesta (men det blir nog båda...). Bedömningen från den proffsiga domaren Svante Frisk löd:
Typ och helhetsintryck: Mycket god
"Bra proportioner skulle haft mer substans och benstomme. Bra huvud och uttryck. Saxbett. Bra hals, lite lång och rund i ländparti. Öppen vinkel fram. Bra bröstkorg för ålder. Rör sig rätt så bra bak, instabilitet fram. Otillräckligt steg. Skjuter upp länd i rörelse. Mjuk päls på kropp. Trevligt temperament".
Hade det inte varit för Kickis sten, kunde vi ha fått sämre detaljbedömning! Och matte hade ju kunnat bli väldigt ledsen, men hon tar det här med en nypa salt och tycker inte att det är så viktigt, bara kul att träffa lite borderfolk och lära sig mer om rasen och hur vi ska se ut.
Som grädde på moset, fick hon ju också se H-kullens pappa Todd! Han var med i championklass och kom tvåa där.
Syster Hilda, vann vår juniorklass och fick ett officiellt HP!! Jocke (hennes lillhusse) köpte henne en lila och vacker rosett, hennes allra första!! Det skulle vara roligt om Hilda och jag, någon gång får springa och busa, för det fick vi inte igår! Men efter vår bedömning, sov jag sött i buren i flera timmar. Vi var jättepigga och sprang som "gälningar" här runt gården och in till grannen när vi kom hem, Charlie var också med förstås!!
I morse vaknade vi före kl 5, pga en fluga, som väckte oss! Matte och Gilla höll på att bli galna! Matte skyndade sig att stänga dörren in till sovrummet, så att inte Wille skulle vakna och upptäcka att det var morgon!! Sedan sprang vi runt och busade, tills vi äntligen fick upp Gunilla, som motvilligt gav oss vår frukost!! Efter det fick vi gå ut och kissa.... sedan gick vi och la oss igen. När matte och Wille klev upp kl 06:45, hade Gilla fortfarande inte somnat om, medan vi hundar, sov som små grisar! Då ville hon ha kaffe!! Sedan har dagen gått, vi har varit ute i skogen och sprungit, sedan blev mamma Elsa lite dålig, men det blev bra efter en stund.
Nu har allesammans åkt hem till Njurunda igen och lugnet har lagt sig över vårt lilla hus, här i lilla Fors. Charlie och jag ligger och sover på sängen, bakom mattes rygg.

Undrar hur Hildas eftermiddag och kväll blev? Måste nog till deras hemsida och titta!

KICKI!! Tusen Tack för din vackra sten! Får matte behålla den??
JESSICA!! Tusen Tack, för ditt stöd med kammen igår!!

Kramar till alla som läser!!

Utställning No:2

Idag har vi avklarat utställning no:2, inofficiell förstås. Bra träning inför nästa helg.

Domaren berättade att Pufflis har krok-svans och frågade varför jag valt en hund med det? (Ja, vad svarar man på det? Jag sa, att jag ville ha en blå och hon hade knicksvans). Han frågade också om det var vanligt på den här rasen.

Domarkritiken löd:
"En vacker tik. Välskuret huvud. Bra ansatta öron. Bra rygg. En djup men ngt kort bröstkorg (?) önskas ngt bättre vinklar. Bra päls och färg. Kroksvans. Bra rörelser."

Hon fick en slät 1:a. Fyra bordrar visades upp, men vi var ensamma i juniorklassen. Pufflan uppträdde helt exemplariskt i ringen och höll kontakt med mig hela tiden.

Jessica, tyckte absolut att vi skulle vara nöjda med det resultatet och menar att Pufflan är BIAF-Bäst I Alla Fall!!
Och det är klart att vi tycker det!! Ingenting dumt, som någon domare eller någon annan säger, kan få oss i familjen att inte älska denna underbart vackra och underbart sinnade lilla border!!

Nästa helg, stor utställning, med ny domare och ny bedömning.

Ha en bra helg!!

Gå ut i solen o njut lite grand. Kanske kan man få lite färg på kinderna.

Många kramar Cissi o Puffliz

Är det vår nu eller??
Här får ni njuta av lite vår-bilder!!

Jag tycker i alla fall, att min mc-knutte på den lilla röda - är VACKRAST av alla mc-åkare!!

Hans HD är nu så röd, blank och fin. Som tur är går den inte så fort.

Njut o skriv gärna en kommentar!!

Vårliga kramar från Cissi m familj

Nytrimmad o snyggNytrimmad o nyfixad... synd bara på det övriga tjafset runtomkring, som förstör bilden... det var lite bråttom.
Men jag är ju snygg i alla fall....
Ser ju ut som att jag har jättelånga klor, men det har jag verkligen inte!! De tar inte i bordet, men fy... snygg kopp i alla fall...
Själv var jag lite trött på mattes fotande, så jag ville inte vara med riktigt....

Hallå alla nytrimmade o snygga bordrar!!

Ja, nu är man ju nyfixad i håret om vi säger så.... Matte höll på 1,5 timme med mig igår o då har vi öronen kvar.... Men jag är ju som vanligt mycket tålmodig o snäll. I går var det så skönt ute, så matte kunde stå ute o trimma. Det är mycket bättre ljus ute, så det är lättare att få det riktigt snyggt!! Tycker faktiskt att matte har blivit riktigt duktig (det luktar skryt här!), med tanke på att jag är hennes första border!!

På lördag gäller det, sedan lämnar vi "valpstadiet" o satsar lite större, eller hur Ulliz o Hilda?

Har tittat på Jexmos hemsida, där de lagt ut nya bilder på H-kullen, eller Hårkullen, 9 månader och jag måste ju säga att Jessica verkligen har lyckats få till vackra hundar!! Alla vi fyra, är ju jättefina!! Lyckas inte vi i Västerås, då gör ingen det.... eller?? Det var tyvärr väldigt många hundar anmälda, så konkurrensen blir MEGA-STOR!! Men, det blir ju väldigt kul att träffas, tycker vi. Å så kommer ju Gillis o Jocke o hundarna hit, bara det är ju värt att fira!!

Roligt inlägg från Morgan, ang hur det är att leva med en uppfödare.... matte skrattade gott hihi..

Nu orkar matte inte skriva mer av mina diktat. Hon är helt slut, efter att ha jobbat hårt i fyra dagar, med magsjuka på avdelningen. Som tur är, så har hon sluppit ta hand om patienterna med magsjuka, så håll tummarna för att ingen i familjen drabbas, för då hänger utställningen löst.... iiii....

Många soliga o värmande kramar från oss

Mjuk o go´

Halloj alla vänner o bekanta!!

Hoppas ni har njutit lite av vårsolen, de här dagarna! Här finns det bara en liten plätt snö kvar på gräsmattan på solsidan. Det är väldigt blött o lerigt där!!

Igår fick min matte smärre panik, då hon undersökte min päls lite närmare o insåg att jag måste trimmas ordentligt!! Förra veckan ryckte hon massor av överstrån på min kropp, som ni läst tidigare, men allt arbete var som bortblåst!! Allt överhår var jättelångt!! Hon ringde till kennelmamma Jessica o bad desperat henne att komma ner på en gång!! Matte ville betala hennes bensinkostnader, men då var det ett annat stort problem: TID!! Matte berättade om "problemet" och hur hon nu tänkte göra med min päls: Lyfta upp skinnet o dra allt långt. Tror dock inte att Jessica förstod, att matte menade allvar....

Idag ringde Jessica och frågade om jag nu var mjuk som en barnrumpa? (Efter att ha läst på deras blogg, förstås, där matte igår bad om hjälp! SOS-alarm!!). -Ja, det gör hon, svarade matte. -Finns det ingen sträv päls kvar alls, inte ens några hårstrån? undrade Jessica. -Nej, svarade matte och fortsatte: -Jo, på benen och lite på sidorna, men inte på ryggen! Men Jessica gav matte mod och hopp. Efter att ha hållt på med Alvin i 2 timmar igår, så kallar hon oss numera för: HÅRKULLEN istället för H-kullen!! Hon har nyss trimmat syster Hera också. Å mig, för några veckor sedan, förstås. Hon vet vilken pälsväxt vi har, så hon var vid gott mod. Gilla också, som matte pratade med i morse. Mamma Elsa blev också riktigt nedtrimmad för någon vecka sedan, så vi blir "Mjuka halvfeta klubben" om inte annat!!

Jag tror att matte är lite överarbetad nu för tiden....

Skriv gärna ett stöttande ord till min matte - det kan hon behöva!!

Puss o kram från oss

RSS 2.0