Jexmodagen 18 juli -09

Alvin o Kicki in pose i utställningen
Kicki o Alvin, eller Jexmo Haddock i utställningssammanhang... Det var deras absolut första utställning o Alvin tyckte det var så roligt med alla hundar, så det var svårt för Kicki att få honom lugn - men bara vänta brorsan - med lite träning så ska det gå fint i "riktiga" sammanhang!

Wille roar sig själv vid Njurunda hembygdsgård
Wille hittade på ett eget sätt att roa sig... när han inte satt i Kickis knä!

Puffliz förbereder sig inför utställningen
Förbereder mig för det som komma skall....

Hanhundarna o deras handlers, fick springa många varv runt, runt... undrar om de fick springa extra bara för att det såg så roligt ut? Kennelmamma skrattade mycket iaf!! Å vi andra med, för den delen!!
Alla fick springa runt, runt, runt o lite mer runt. Kennelmamma manade på alla mattar o hussar: -Fortare! (Tror hon tyckte det var väldigt kul att stå där o domdera, för hon skrattade en hel del! Domare med....) Närmast kameran är mattes andra favorit från Jexmos alla kullar: Jexmo Excalibur (Melvin) o det var ju tack vare honom som matte absolut ville ha en blue and tan-färgad! Det är Melvins matte Linda som håller i kopplet!

Kollar konkurrensen...
Spanar in konkurrensen.....

In pose... det här har man ju gjort några ggr vid det här laget... men idag var jag så himla trött...
Står i perfekt pose! Elisabeth o Iris (Gibas Queen of Night) står alldeles bakom.


Domaren Marianne gör en första koll. Jag var ju lite låg denna dag, efter all lek, så jag hälsade inte så glatt på henne... får kanske bli en annan gång!

Vi fick också kuta runt, runt...
Ni tror väl inte att vi tikar fick slippa kuta runt, runt.... nejdå....

Tomas o Alice. Han hade en väldigt rolig kommentar efteråt: -Det är klart att domaren tyckte att Alice var graciös! Hon sprang ju bredvid mig!!  Snacka om att bjuda på sig själv. Det gjorde du jättebra Tompan!!
Tomas o Jexmo Alice, dvs min mormor. Tomas hade en så rolig kommentar efteråt: -Domaren tyckte att Alice såg graciös ut, å det är väl klart när hon sprang bredvid mig!! Du är så go´ Tompan! Bjussar på dig själv!

Go´Jocke o mamma Elsa
Go´Jocke o Jexmo Elsa, dvs Alvins o min mamma.... springer runt, runt..... vad trodde Ni??

In a real good pose!
Matte o jag i ett försök till pose.... har börjat tröttna på det här!!

-Matte, jag är trött!!
-Snälla matte, jag är såååå tröööttt nuuuu!!!

Bara så gudomligt söt!!
Har ni någonsin sett någon sötare vovve???

Domare Marianne mäter min bröstkorg. Den hade ett perfekt mått sa hon, hela 42 cm! Men det är precis som det ska vara för en grythund o det mått som är lämpligt för den sortens jakt.
Domare Marianne känner på mig, kollar muskulatur, bröstkorgsmått, tänder, benstomme mm. Hon sa för övrigt att min bröstkorg som mätte 42 cm, var ett alldeles perfekt mått för grytjakt!! Det ni!!

Jexmo Doris vann och blev BIM senare. Jexmo Excalibur (Melvin) blev BIS!
Jexmo Excalibur (Melvin) blev BIS o fick en vacker rödgul rosett! Matte hade rätt!! Han ÄR Jexmos vackraste hund!!
Jexmo Doris (vet ej vad hon kallas...förlåt) blev BIM. Grattis till det!!
Mormor Alice blev andra bästa tik, mamma Elsa tredje bästa tik OCH lilla söta jag, blev fjärde bästa tik!! Det var första gången som jag gick vidare å inte åkte ut med blått band!! Min bedömning löd:
Bra temperament. Bra huvud och bra bett. Mkt bra format, bra rörelser. Mkt bra benstomme och bra vinklar. Bra päls.
Domaren föder upp hundar för gryt själv, så hon utgick från hur de hundarna ska se ut, vilket är mycket bra, för vi bordrar är ju faktiskt grythundar!!

Två av våra familjemedlemmar: Felicia o Wille äter god lunch - Tacobuffé!
Felicia o Wille äter god lunch - tacobuffé! Vilket jobb kennelmamma Jessica o Melvins matte Linda hade gjort!! De  hade hackat grönsaker tills de höll på att rasa ihop....

H-kullen, eller Hårkullen!  Jexmo Honeypuff o Jexmo Haddock (Alvin) med våra mattar Cissi o Kicki
H-kullen! Alla kullar fotograferades, vissa ihop med andra eftersom det inte kom så många fr alla. Här är ett fint kort på brorsan Alvin o mig. Våra mattar är söta de med, tycker jag!!

Alla deltagare! Det är omöjligt för matte att skriva vilka alla var, men ni som var där vet ju själva!!
Gruppfoto på alla Jexmodeltagare!! I mitten sitter Kicki med Alvin, som hade väldigt svårt att hålla sig ifrån mig, så Felicia fick klämma in sig emellan oss! Matte blev arg på Alvin, men inte brydde han sig om det inte!!

Så här trött var min mamma efter helgens bravader...
Så här trött var min mamma dagen efter.....

Å så här trött var lilla jag...
Och så här trött var jag.... sov gott hela vägen hem i bilen, kan jag säga.... ville inte ut o kissa förrän vid lunch, trots att Gilla föste ut mig på gräsmattan - jag bara orkade inte.....

Vill avsluta med att säga, att det var fantastiskt roligt att komma upp till Njurunda! Hälsa på släkten, leka, springa, bada i Ljungan, prova på agility, var med på utställning, leka lite till..... Matte o husse har också haft jättetrevligt o superkul! Det är ju alltid roligt att träffa tjocka släkten o goda vänner - eller hur??

NÅGRA ORD FRÅN MATTE!!
Tusen Tack, kennelmamma Jessica o kennelpappa Morgan - för allt som det fört med sig att äga en hund från kennel Jexmo! Synd att ni skulle iväg så tidigt på söndagen - men vi skulle ju också åka långt, så det var nog bra, med facit ihand. Nu är ni på en välbehövlig semester, hoppas ni har bättre väder än vad vi har här!!

Tusen Tack å extra kramar till kusin Gilla o Tomas - som alltid har dörren öppen för hela vår stora familj!! Finns det hjärterum, så finns det stjärterum!! Love U!!

Extra kram också till mysiga, goa, positiva, varma o otroligt vänliga Kicki!! Finns det något ont alls i dig?? Tror inte det....

Å så synd att inte Puffliz o Alvins syster Hilda med matte kunde komma! Då hade det blivit extra mycket skratt - det kan jag lova - å mitt skratt hörs vida omkring - på gott å ont!!

Massor av kramar från oss alla!!

Sugen på fika?? Eller är du hungrig?Kolla in ovanstående härliga bakverk, varmkorv, frukter o bär!!

Allt detta är virkat av min kära kusin Lena! Hon är helt otrolig!! Frukterna i den gröna skålen har jag köpt av henne, o ska fylla mina fina glasljushållare med dem till hösten!

Titta o njut!!

Kram Cissi

Bad vid Ljungan juli 09


Här badar jag (Pufflan), mamma Elsa, brorsan Alvin och mormor Alice.Så här såg det ut i ca 40 minuter! När ni tittar på bilderna - så tänk på vem som ALLTID är först!! (Ledtråd: hon är blue and tan o är tik hihi)Härligt skutt! Vi hade så kul!!Här landar vi efter skuttet på förra bilden!!Bus runt lille Wille. Han tyckte det var jättekul när vi sprang omkring som galningar! Eftersom mamma Elsa är med, så kan vi väl bara ana, att vi brås på henne, eller hur??Tar det lite lugnt.... Alvin la sig platt på magen i vattnet ibland, såg helfestligt ut!
Wille kastar sand ut i vattnet.... kolla noga, så ser ni sandklumparna!Lille go´plutten! Han tyckte att det var skönt i vattnet... denna dagen var han i alla fall iförd badbyxor!

Hej hopp igen!!

Matte kommer att lägga ut fler bilder från Njurundatrippen. Dessa kort är tagna på fredagen, då vi tog sällskap med Kicki, Magnus o Alvin, ner till Ljungan. Vi sprang runt o gjorde stranden outhärdlig, för en liten pojke o hans pappa. De försökte bygga sandslott, som vi sprang över! Matte o husse försökte stoppa oss, men det var väldigt svårt, kan jag säga!! Vi kom som en hoper racer-hundar o manglade allt i vår väg!!  Vi sprang, sprang, sprang o sprang...... o sprang lite till.... puh, vad vi var trötta efter sedan!! Kan ju säga att bror min, han ger sig inte i första taget! Han förföljer mig jämt! Matte fick bli lite arg på honom, men det brydde sig väl inte han om! Han är ju trots allt en borderterrier!!

Efter badet, gick vi en sväng på en motionsslinga, sedan följde vi med Alvin hem. Då tog husse mig i kopplet o Kicki tog Alvin, så att vi inte skulle fortsätta busa runt som tokar. Matte tog tillfället i akt att gosa lite med brorsan, för det finns inte många tillfällen till det inte!!

Tänk om syster Hilda fått vara med!! Det skulle vart ännu roligare! Men vi får hoppas att vi ses på Jexmo-dagen nästa år - eller förhoppningsvis tidigare!

Nu ska matte gå o titta vad lille Wille håller på med. Skriver snart igen!!

Puss o kram från en fortfarande trött Puffla (ska väl till att löpa när som helst oxå - PMS ni vet!)

Hos Wildarna i Njurunda


Mormor Alice, gammelmormor Crissi, mamma Elsa (väldigt skymd) å så lilla jag.... vi gick på uppvärmning innan själva agilitymomenten....Matte o jag går på "gungan", vilket gick väldigt bra, jag blev inte rädd alls... o godis väntade på slutet...På väg ner o det syns att jag just upptäckt godsaken längre ner....Vilken häftig bild det här blev!! Precis i mitt allra första hinderhopp!!Så här blev det andra!!Matte älskar den här bilden - för jag är ju världens vackraste border!!I full fart efter att ha hoppat "däcket"! Säg, vad gör man inte för lite godis??Mamma Elsa i "däcket". Blev också en helskön bild.

Hej hopp, kan man verkligen säga!!

Vi anlände till Njurunda i onsdagskväll. Bilresan hit gick ganska bra, förutom att jag kräktes på vägen hit å hon som fick torka upp det (eftersom matte körde) höll också på att kräkas, så det blev ett himla liv i bilen.... men resten av resan blev spyfri, både gällande människor o djur...

Väl här, så mottogs vi av Gillis, Tomas o en liten lurvig sak som kallas kattunge! Har ju jag aldrig träffat förut, men hon sades vara söt, så ok, det tycker jag med! Hon heter Saga, o är väldigt rolig att jaga!! Ibland blir människorna här lite arga på mig, för det blir lite vilt då o då. Lilla Saga har klippta klor som tur är, men det har inte den andra katten här.... o jag fick mig en liten dänga igår, när jag försökte leka med henne... men det gick bra. Förresten så jagade jag henne här över på grannens tomt en kväll, då blev det utskällning o hemburen blev jag i nackskinnet - men man är ju terrier - så who cares?? Det var värt varje sekund av jakt!!

I onsdagskväll hann vi med att gå ner till en stor älv som heter Ljungan å då fick jag bada för första gången! Det gjorde Wille också, för matte hann inte med, förrän han stod med vatten upp till sina knän (vilket inte kräver så mycket djup, eftersom han är drygt en meter lång). - Men Wille vad gör du då? frågade matte. - Men mamma, det torkar snart, svarade han!! På vägen hem, träffade vi mattes faster o sedan gick vi vidare till roliga brorsan Alvin!! Hans matte o husse blev verkligen tagna på "soffan", för de hade gjort "kväller" o tittade på TV. Men den friden tog slut - abrupt!! In störtade ju fyra leksugna bordrar! Vi sprang omkring på deras baksida, runt, runt, runt - i  säkert 40 min! Alvin o jag flåsade som om vi hade sprungit minst två maratonlopp - fast det hade vi ju också! Wille plockade omogna röda vinbär o tyckte det var jättekul när vi hundar sprang runt honom. Efter ett tag så kom människorna på att de skulle ta ett 4-generationers fotografi på oss! Ja, jag kan ju säga så mycket, att de äldre varianterna gick det ju bra att få att lyda - det var värre med Alvin o mig.... det tog lite tillsägning o tillrättavisning innan de satte oss på varsin sida om våra förfäder o äntligen fick till några foton! Tyvärr hade ju inte matte med sig kameran - men om någon vill titta på dom - så gå in på Lindblommans hemsida, länk finns på startsidan. Alvin o jag får nog leka tills vi rasar ihop, på lördag då det är Jexmo-dag! Det ska bli så roligt!!

Igår togs fotona som visas ovan. Vi for till Njurunda HK o provade lite hinder, eftersom matte vill börja med agility tillsammans med mig. Hon har ju gått förut med Charlie, men det är några år sedan nu - o nu är han lite för gammal. Han får bara hoppa lite i skogen, över stock o sten o det tycker han är jättekul! Det tyckte jag med kan jag säga. Jag hade ju lite draghjälp av mormor Alice. Tycker annars att bilderna o undertexterna får tala för sig själva.

Idag är det fredag o Gilla ska visst iväg till Östersundstrakten, men hon kommer hem imorgon em. Vet annars inte vad vi ska hitta på idag, det blir nog bara lite lugnt. Kan ju behövas, med tanke på morgondagen.... Vi uppdaterar med foton från det senare.

Ha en bra fredag - så syns o hörs vi snart igen!!

VILL TILLÄGGA EN EXTRA HÄLSNING TILL MIN KÄRA SYSTER HILDA O HENNES MATTE: Det är verkligen synd att Ni inte kunde komma!! Vet ju inte när vi kan träffas nästa gång - men förhoppningsvis o kanske på någon utställning - trots att matte tänkt lägga det på hyllan, men Gilla är övertygad om att det blir bättre resultat när jag vuxit klart - så vi får väl se!

Många soliga (faktiskt!) hälsningar från Puffliz o min stora familj

1 år idag!!


Det var ett tag sedan det här kortet togs.... matte har haft mig i ca 10 månader nu... Gu va söt jag var när jag var så liten....
Här är jag exakt 1 år! Matte tog kortet på förmiddagen idag, efter att vi lekt lite med fotbollen.... det är skönt att ligga i skuggan under studsmattan, för där är gräset svalt.... Visst är jag fin eller??Här är min födelsedagspresent!! Tallriken till höger är förstås min.... men jag stal Charlies kex. Han äter ju så sakta den stackarn - annat är det ju med mig!! Satt i halsen lite grand, men det är matte van vid nu...Jag glupsk!! Nej, vad ni hittar på!! Det var verkligen gott det här!! <3

Hej alla glada!!

Idag är det ju H-kullens 1 årsdag! Grattis till Hera, Hilda, Haddock (Alvin) o mig Honeypuff! Jag tror att jag var sist att födas. Grattis också till vår mamma Elsa, som varit mor i 1 år!!

I morse hade matte satt klockan på ringning, för vi har fått den dåliga vanan att sova länge.... det är mattes näst sista semestervecka. Att hon satte klockan på åtta, fick både Charlie o jag förklaringen till lite senare.... Efter frukost blev det en tur på gräsmattan o sedan lastades Charlie o jag in i bilen. Wille pratade om djurdoktorn o ville följa med på turen. Ja, vi hundar hade ju inget val, såg det ut som. Charlie vill ju följa med matte överallt o älskar att åka bil. Jag vet inte riktigt vad jag tycker, det är väl ganska ok. I alla fall när man har sällis.... Resan gick till Skogsbo, o väl där skulle vi gå in på ett ställe som luktade väldigt mycket djur... både katt o hund faktiskt.... Matte hann inte ens slå ner sin rumpa, förrän vi blev inkallade till ett blått rum. Men där var det en väldigt trevlig tjej, som dessutom sa att jag var söt!! Plus till henne ;) Matte fick ta fram vaccinationskorten till oss doggar... då började jag förstå, eller?? Charlie var lite stirrig därinne, så då tänkte jag att det kanske var bäst att bli det.... men helt plötsligt satte matte upp mig på en slags bänk, med gummimatta på. Den trevlig tjejen hälsade på mig... så då slutade jag stärra upp mig. En annan tjej, som var veterinärstuderande, blandade i ordning någonting. Fram kom burken med Frolic o den snälla tjejen matade mig hela tiden.... märkte inte ens när den andra gav mig en spruta i nacken!! Matte tyckte jag var så duktig!! Wille tyckte att det var lite otäckt, men det blev bättre när han såg att det inte gjorde ont alls. Charlie fick också Frolic under tiden de gav honom sprutan, men han ville inte ha just då de sprutade in medicinen. Vi blev mycket glada över att få gå därifrån!

Nu är det eftermiddag o Charlie o jag har som ni förstått fått min födelsedagspresent - å det var gott!!

Hoppas nu att Era mattar o hussar uppdaterar sina hemsidor med bilder från vår bemärkelsedag!!

PS: Idag har jag för första gången hoppat upp i mattes knä då hon suttit på stol!! Hon har tjatat på mig att göra det, men då har det liksom inte passat!! Men nu passade det.... 2 ggr tom!! DS.

Ha en jättebra dag, som jag för Er skull hoppas, ska innehålla mycket godsaker!!

Puss o kram

Regn, regn å åter regn....

Hallå i rotblötan!

Det regnar säkert där Ni befinner Er också. Fy tusan, nu börjar man ju bli evinnerligt trött på det här myckna vattnandet uppifrån. Det är nästan så att det har börjat växa svamp på oss!! Man blir så trött, så trött.

Igår var vi ut i skogen o sprang. Matte har ju utrustat sig väl, med ett bra regnställ, så hon tycker faktiskt att det är helt OK att gå ut med oss. Det är väl värre sedan, när vi ska torkas o så där, efter promenaderna. Jag menar, lilla jag är väl OK, men det tar några handdukar att få Charlie torr.

Precis där vi var o sprang igår, blev min kompis Siri (ni vet den bitska Jack Russeln) ormbiten vid strupen!! Bara någon timme efter att vi varit där. Hon blev väl för nyfiken o tuff som hon är, så kunde hon väl inte låta bli ormen. Tjejen som var ute med henne (Josses dagmatte) bar hem henne o ringde till Josse på jobbet, under tiden. Det blev ilfart till veterinären, där Siri fick medicin... så hon mådde igår em, efter omständigheterna bra. Vår matte, har inte en kortison hemma, men hon har lärt sig nu att det kan vara väldigt bra att ha. På måndag, dvs på H-kullens 1-årsdag!!, ska jag o Charlie till veterinären för att vaccineras, så då ska matte be om recept på Betapred, som man löser upp i vatten, för att ha hemma utifall ormen är i farten. Det är flera hundar som blivit ormbitna här, så det verkar vara ett riktigt ormår... fy 17!!

Nu dröjer det inte länge förrän matte får hem sin alldeles egna motorcykel!! Igår kom visst körkortstillståndet, så nu får hon ut o övningsköra. Tänk om jag får följa med någon gång!! Då ska jag ha hjälm, brillor o snusnäsduk på mig!! En tuff brud i lyxförpackning!

Om alla ber till vädergudarna, så kanske vi får en fin helg nästa vecka, då vi ska träffas med Jexmo i Njurunda, så snälla, BE FÖR GLATTA LIVET!!

Vi ses då!! Ska bli så kul, att få springa runt o leka med alla andra busfrön!!

Många soldyrkande o soltillbedjande kramar från ett blött Fors

Knutta!!Hej hopp i galopp!!

Ovan ser ni en bild på min matte som sitter på sin nya motorcykel. Det är en HD förstås, av modellen Sportster Nightster årsmodell -08. Det är aphängarstyre på och nya pipor i mattsvart å det låter ganska mycket o lite illa, om ni frågar mig. Idag har matte varit på synkontroll för körkort o hennes glasögon fungerade perfekt, så det var bara att skicka in för körkortstillstånd.

Idag är det lite svalare här, vilket är skönt för oss jyckar. Det har varit så varmt så vi har inte orkat så mycket förrän det har blivit kväll o lite mindre hett... Jag har haft en hel del energi att göra av med, om vi säger så. Vi har tyvärr ingen skön älv eller sjö som vi kan bada i här, som jag har hört att ni andra har. Kanske kan jag prova det när vi kommer upp på Jexmo-träffen. Vi blir många som kommer från vår familj, så matte o husse har köpt ett fyrmanstält, som pojkarna kan sova i. Det tål lite regn också, men det ska väl bli bra väder? Det har i alla fall Jexmo-uppfödarna lovat.

Skriv gärna en rad trots att det är sommar!!

Många kramar från oss

RSS 2.0