Lite fler fartfyllda bilder!


Lilla Puffliz i pointer-pose. Ingen rak överarm här inte....Drag kamp med Charlie... de ska ju ta de största pinnarna/små-träden de hittar!Häftiga fartfyllda rörelser, mitt i galoppsprång!Galopp, galopp!!Puffliz passar på att anfalla Charlie, som ruskar bort lite snö....Äntligen!!! Vi lyckades efter mycket möda och stort besvär att fånga ett rådjurshopp a la Pufflan!!

Hej alla glada!

Matte och Felicia var ute med oss hundar häromdagen och fångade oss på bild. Mattes mål, var att få en bild på mig, när jag hoppar mina rådjurshopp o till sist lyckades det!! Ser ganska häftigt ut, om jag får säga det själv!

Ja, nu stundar det snart två utställningar, en lite mindre inofficiell här i Avesta och den större i Västerås, då en massa Jexmo-hundar kommer att vara med! Det blir ju störtroligt!! Matte har bara börjat oroa sig för sin handling. Vi tränar bord och stå fint o går i utställningskopplet. Tycker att det går ganska bra! Sedan är det ju all sabla trimning!! Matte ser ju hår som behöver trimmas både på mig o på andra!! Som tur är håller hon sig till att trimma mig och husse.... Men jag är jättefin nu, tycker alla. Tom proffset Ulrika, som äger Hilda, tycker att jag har god konkurrenskraft!! Matte blir så glad, när hon läser alla superlativ om mig!! Men jag är ju söt o fin o vacker också!! Dessutom har jag ju charm till hundratusen!!

Ni har väl alla hört o läst att jag går under bantning nu.... börjar kännas lite bättre i magen. De första dagarna var jag ju nämligen konstant hungrig!! Det är visst så i början har jag hört, av matte. Wille får ha sina smörgåsar ifred nu... det lönade sig inte att tjuva.... det gör det ju aldrig, för den delen!

Nu ska visst fingrarna GÅ O SÄTTA PÅ KAFFE! FÖR DET FINNS TÅRTA!! MEN DET ÄR VISST BARA FÖR DE DÄR FÖRBENADE TVÅBENTA VARELSERNA!! Snacka om ORÄTTVIST!! Fast idag är det lördag, så det kan ju faktiskt hända, att matte bjuder på ett litet kex!!

Ha det så bra alla mina vänner o alla andra som älskar hundar!!

Puss o kram från "snyggingen"!!

Profilbilder

Bedöm, bedöm, bedöm!Denna bild är inte för bedömning kanske, den lägger jag(Felicia) upp mest för att den är så himla söt!

Vår alldeles egna modell-Puffla!Pufflis poserar i köket efter ett litet äventyr på gamla järnvägen.
Jag antar att min moder tänker lägga ut bilder på detta äventyr senare,
Nu har jag bara fått order om att lägga ut denna bild här i bloggen så att Jessica kan kommentera, som hon sa..
Antar att det handlar om muschen igen? Hur som helst får ni som läser fortsätta kika efter mer uppdatering snart,
För det finns så många härliga bilder att visa, som innehåller både fart och fläkt, men även kyla och tokigheter...
Kan det bli annat än kul att fotografera när man har en busig border och en fluffig pudel? Nej, det kan det inte!
(Jag är väl inte lika bra på att skriva som min moder, men här är en liten försmak på uppdateringen iallafall!)

/ Felicia

Ny "header"

Snö o´hoj!!

Ja, här snöar det som bara den!! Snöflingor stora som flak, dinglar ner från himlen... Matte ser något gott med det hela och det är att vi hundar inte blir sandiga om tassarna.... Ja, inget ont som inte har något gott med sig!

I lördags var jag hos mormor o fick lite lunch där, som matte har skrivit i andra bloggar. När matte var dit med oss igår, så sa mormor att det inte var så mycket mat. Då undrade matte hur mycket? -Bara 1 ½ dl, svarade mormor.... -Men herregud! utbrast matte. -Det är ju hela dagsransonen!! -Va?svarade mormor. -Ja, hon får ju 3/4 dl 2 ggr om dagen, förklarade matte. -Inte undra på att hon var helt slut hela dagen o knappt orkade gå ut, fortsatte hon. -Å då förstår jag, varför Pufflis bajsade så mycket....   Mormor såg lite förlägen ut, men tillade: -Ja det kanske inte var fullt så mycket.... lite mindre än 1½ dl (som för att dra ett streck över det hela....). Ja ja, sa matte, det är väl ok med en gång....

Det var ju så här, att matte talade om för mormor att jag hade ätit frukost + varit ut på toaletten, men det kom inte mormor ihåg!! Till min lycka!!! Men jag kan ju erkänna, att jag var lite stinn i lördags.

Från och med imorgon, ska jag visst bantas inför utställningarna som följer på varandra, i april. Nu ska jag bara få ½ dl 2 ggr om dagen.... Får se till att jag får mycket godis istället!! Idag har jag badat o såg ut som en lurv-glufs efteråt. Helst det där körtel-stälet på svansen! Det stod ut som en liten krans där.... Nu återstår en massa trimning. Matte har återigen skickat musche-bilder till kennelmamma Jessica. Få se vad hon säger. Bra med nya kameran, så matte kan ta riktigt fina närbilder på mig!!

Som ni ser, så har jag fått en ny "header". Den har Felicia gjort, för det är hon som "äger" när det gäller sån´t!

Ha det så bra!! Nu är det läggdags för hon som trycker på tangenterna!!

Många kramar från Pufflis!!

Charlie, 9 år!

Hoj hoj!!

Ja, hoj, är det enda husse tänker på.... snön smälter och asfalten tittar fram.... Kennelpappa Morgan, har visst också drabbats av mc-sjuka. Han har tydligen varit i Malmö, o där åks det motorcykel för fulla muggar.

Men nu var det ju inte det som jag skulle berätta om, utan att Charlie fyller år idag!! Han fick Frolic till frukost o extra mycket godis när vi var ute o sprang morse. Sedan hade matte köpt en låda leverpastej till honom, men jag fick faktiskt också smaka lite grand. Annars förser jag ju mig själv, som ni vet. Imorse, stal jag en smörgås av Wille igen. I helgen stal jag smörgås från Charlie o då försökte matte ta ur smörgåsbiten ur min mun, men se det gick inte!! Rottweilers har visst mer än 1 tons tryck i käkarna, men jag låg nära det tonet, det kan jag lova. Det gäller att hålla fast vid det man har....annars kan man ju få svälta!!

Fast idag, var jag glad över att matte fick upp min käke. Jag bet nämligen i en liten trädgrensbit som låg på backen o den rackarn fastnade i mina tänder. Försökte få bort den själv, men det gick inte, så efter några sekunder kom matte till undsättning. I skogen hitta Charlie en stor o lång pinne, nämligen ett smalt ikullblåst träd, som han skulle släpa runt på. Matte skrattade åt honom, men jag försökte hjälpa till istället. När vi inte lyckades, så sprang vi runt o letade efter en annan "pinne" och hittade en kortare (ca 2 m lång) gren. Med min hjälp så gick det att flytta den och faktiskt gå några steg. Men då sa matte att vi inte fick ta den, för då skulle hon bli omkullsprungen pga gren i knävecken! Charlie ville inte lyssna på det örat alls. Matte sa åt honom att han fick ta en annan väg, eller sluta följa efter henne, men det funkade inte heller!! (Konstigt va?? Nog för att vi hundar förstår en hel del av ert språk, men definitivt inte allt!!! Bara så ni vet...). Till slut satte matte upp handen mot Charlie o grenen o sa:STOPP!! Å se, det fungerade! Han släppte grenen o sprang vidare på leta-pinne jakt.

Idag har solen lyst igen o mycket snö har försvunnit. Jag har tom kissat på gräs idag!!

Nu ska jag slagga lite. Matte ser ut att vara på lite trimhumör, så det kanske blir lite lidapin, i soffan.

Ha det så bra allihop!!!

Kramar från Puffliz


Test av nya kameran....Charlie o jag i bustagen... snart dundrar vi iväg i full kareta....Jag står o spanar efter Charlie....Fint porträtt av mig i snön!Blixten är lite stark har matte märkt, för jag kisar jämt på korten som tas inne med blixt....

Hej hopp i galopp!!

Här slutar det aldrig att snöa. Det snöade i förrgår, igår o idag.... Gumman vår, orkade sig visst inte fram riktigt.... Nu räcker, tycker matte. OK, för att det är ljust tidigt, men det medför bara att Wille vaknar tidigare.... o det är visst inte så kul för matte, men desto bättre för mig!! Då får jag frukost tidigare!!

Idag har vi varit till mormor Laila o hälsat på. Vi var där en lång stund o Charlie o jag fick levergodis av henne. Matte drog lille Wille på snowracern o oss i den andra handen.... inte undra på att folk tycker att hon har lite mycket i händerna. Nu har hon bakat matbröd, få se om man får smaka en bit sedan.... luktar gott i alla fall. Å så har hon hunnit med att trimma mig lite grand. Det värst gjorde Jessica i helgen, men det finns lite långa strån kvar, som ska bort. Sedan får min päls växa fritt de sista två veckorna före utställningen.... det är bara att titta på min mamma Elsa, så förstår alla vilken hårväxt jag har.... o min bror med.... säkert de andra två också! Lurvglufs, är bara förnamnet... Matte trimmade Elsa lite i söndags, så nu ser hon inte lika trollaktig ut. Min lilla mamma, hon är så söt!!! Å säkert blir hon hur snygg som helst, när hon är fintrimmad!! Matte har aldrig sett henne i det skicket ännu. Men Gilla kommer ju hit i april o ska då ställa både Alice o Elsa i Västerås, tillsammans med fler Jexmo-hundar!! Vi blir ett helt gäng därnere. Ska väl klara av att knuffa ut motståndarna, eller vad tror ni??

Husse håller på att laga mat nu, samtidigt som brödet är i ugnen, o så hörde matte att han packar bröd också.... så är det när man håller på i köket! Man får göra allt samtidigt!! Matte måste nog gå dit o hjälpa honom lite.... o duka åtminstone.

Bilderna från skogen, är tagna idag, med mattes nya systemkamera. Det gäller att pröva sig fram för att lära sig den. Blev ganska bra kort.

Skriv nu här, så fingrarna blöder!!

Många kramar från oss!!

Hos Jexmo´s!Liten söt Pufflis hemma hos kennelföräldrarna i helgen! Söt som socker!!
"Lille" Alvin, ligger och trånar efter Pufflan, som stängdes in pga ihärdigt friande från Alvins sida....
Kicki o Wille gosar i den härliga fåtöljen! Wille blev väldigt förtjust i Kicki, satt o tittade kärleksfullt på henne under middagen... det var så himla gulligt!!
Så fina, båda två!!
Kennelmamma Jessica i köket. Håller väl på att plocka undan..... vilket hon är väldigt snabb på! Ibland, plockar hon undan saker, som inte ska plockas undan också..... hi hi..... Morgans ingredienser till maten, som ett exempel.... eller Cissis kaffekopp....hon är rolig hon...!!
Lilla Pufflan vill inte att vi åker hem utan henne..... så här låg hon innan vi åkte upp också.... OBS! Det är vi Westerdahl´s som har stökat till... inte husägarna!
Två av mina älsklingar!! Wille äter god glass med strössel till efterrätt.
Alvin o Pufflis i full gång med att leka.... Han gav sig inte i första taget, så efter flera timmar, morrade hon åt honom!! Det har aldrig hänt förut, det kan jag försäkra.... Det var så gulliga ihop......

Tusen Tack, Jessica o Morgan o för att ni pushade på (ehhhh....) så att jag äntligen fick min drömhoj!! Softtail Night Train, mattsvart..... hua, så vacker den är motorcykeln.....

Nu ska jag gå o titta på TV!!

Må så gott allihop!!

Kramar från Cissi

Äntligen, snart är vi på väg...

Se upp däruppe!

Imorgon efter lunch (tyvärr, äter inte jag lunch, men människorna här), så bär det av upp till Njurunda o Skottsund!! Matte har jobbat som en liten häst, för att det ska gå av stapeln. Först var det jättesvårt att hitta en som kunde hoppa in för henne, sedan hittade hon en, men den kunde hon inte använda, sa hennes chef, för han skulle kanske få hoppa in ändå. Efter 1½ dags uppringning, så fick hon äntligen napp! En mycket snäll kollega, tog hennes helg. Kanske det berodde på att matte började med att fråga henne, om hon ville göra matte till den lyckligaste i världen - o vem vill inte det?? Hur kan man svara -Nej, på det? Min matte är smart, men hon är ju snäll mot andra också, så det så!! Hur som helst, så visade det sig, samma eftermiddag, att Lhena, som skulle ta mattes helg, hade halkat på isen, o ådragit sig ryggskott!!! Matte blev alldeles kallsvettig o började nästan gråta.... Skulle vänta till idag på em, för vidare besked.... Men matte har pratat med sin chef o Lhena skulle jobba på lördag, så chefen sa åt matte, att hon skulle åka upp till S-vall, o kunde inte Lhena, så skulle de ordna det ändå! Det var ju jättesnällt!! Lite långt att åka, om det inte skulle funka, om vi säger så. Men allt slutar inte med det.... I morse vaknade Wille vid 6-tiden o hade lite ont i vä öra, men var hur pigg som helst. Matte gav honom lite Alvedon (får man göra reklam??) o sedan bar det av till dagis. Där berättade hon om örat, men Wille gick så pigg o glad in o lekte, så alla tyckte att det verkade OK. Sen åkte matte hem o tog ut oss hundar i skogen där vi sprang omkring i ca 45 minuter. Hem igen där matte ringde upp Gilla, där Jocke nu lider av vinterkräksjukan!! Under tiden ringde det på mattes mobiltelefon o det var från dagis. Hon ringde upp o de berättade att Wille bara grät o ville hem. Matte hämtade honom o for direkt in till akuten. Där visade det sig mycket riktigt, att lillponken var jätteröd i örat, så han fick penicillin. Som tröst för allt, fick han lite leksaker, för han var visst jätteduktig, hos doktorn.

Undrar just, om det är helt säkert att det är meningen att vi ska åka upp?? Men nu är ju allt ordnat i alla fall. Wille är redan mycket piggare. Han tycker jätteilla om sin medicin o har kräkts ikväll, men ve den som ger sig. Han har ju så lätt för att kräkas, den lille parveln. Husse o matte satte honom i badkaret o vips så fick han i sig medicinen. Det var mycket gråt o tandagnissel innan, men husse talade om för honom att det inte fanns någon återvändo, utan det var bara att svälja. Kan ju tala om för alla som inte har glädjen att känna Wille, att han är en gosse med MYCKET STOR O STARK VILJA!!!Matte har aldrig träffat någons like, säger hon. Men har är klok också, o väldigt gosig. Just nu ligger han i ena storebroderns säng o tittar på tecknade Spiderman. Fast de ska ju egentligen sova nu, allihop. Wille somnade på soffan, efter besöket på sjukhuset, så han är ju pigg!


Imorgon ska vi sova hos Bergs i Skottsund o det ska bli väldigt roligt!! Då ska jag leka med Furia o kanske Alvin på lördag. Vi vågar inte bo hos Gilla, eftersom de har magsjuka. Matte vill absolut inte dra med det till sitt jobb, eftersom hon jobbar på sjukhus, så kan det komma att drabba väldigt många!! De har klarat sig jättebra den här vintern o det vill alla hålla fast vid!! Sedan vill vi ju inte ha hem "skiten" heller. Det är bara att hoppas, att Jocke skyndar sig att sluta med alla tömningar.... lille kraken, som jämt ska drabbas av allt!! Men Wille längtar jättemycket efter Jocke o säger att J är hans storebror!!

Det blev inte så mycket plugga för matte idag o de ligger efter i planeringen av uppsatsen, trots att både hon o Carola, läser kvällar, helger o varje stund det är möjligt. Men det blir nog bra i slutänden.

På tal om ingenting, så har jag slutat löpa nu, eller som de kunniga säger: jag är i höglöp!! Fast Charlie är inte alls intresserad, visst går han o nosar mig där bak ibland, men han visar inget annat intresse, vilket är jätteskönt, säger matte. Även kastrater, kan ju ha lusten/driften kvar.

Nej, nu är det visst läggdags för de små grabbarna. Matte har packat det mesta, så för de som bor uppe i trakten dit vi ska: VI SES IMORGON, ELLER NGN ANNAN DAG I HELGEN!! ÅKER HEM IGEN PÅ SÖNDAG EM.

Ska bli så roligt att träffa alla igen!! O snart får jag träffa syster yster HILDA!!

Många kramar från Puffliz


Snöglopp...

Tjolahopp!

Idag har det verkligen börjat töa här, kan man säga. Matte har fått bort den tjocka is-skorpan på våra trappsteg, så nu behöver hon inte blåhålla sig i "relingen" längre. Åtminstone inte så länge det är töväder...

Det är så kul att läsa alla inlägg som skrivs, av både okända o kända människor. Har ju aldrig träffat Ulliz som äger syster Hilda, men vi har bloggat så länge nu, så det känns som att vi känner varandra.

Denna dagen, mitt liv, började med att jag fick mat av lillmatte Felicia, sedan ut på gräsmattan med husse. Han vill ju snabbt ut på morgonen för att hämta tidningen.... På eftermiddagen, fick jag åka till mormor, för matte var på jobbet o ville inte lämna mig o Charlie ensamma, eftersom husse skulle iväg på jobbet. Vi skulle varit ensamma ca 1,5 timme, o då kan mycke´hända.... för ni vet väl alla att jag löper, och det är svårt att veta hur länge jag hållt på... men vad matte vet, ungefär en vecka, men troligen är det längre.

Felicia hämtade mig hos mormor medan matte åkte o hämtade bus-Wille på dagis. Matte klädde av Wille o gick ut med mig på gräsmattan o efter en stund kom en liten Wille, i långkalsonger o tröja o vinterkängor, ut på gräsmattan. Där sprang vi runt som tokar, o matte ropade på oss hela tiden, men han bara skrattade.... o jag bara skällde o sprang runt jag med.... tror ni att matte suckade? Ja, det gjorde hon faktiskt. Så efter ca 6-7 varv, gick vi in.

Sedan var det dag för kastrullerna. Jag pep lite, för jag ville ju ha min middag, så utsvulten som jag jämt är.... hade säkert inte fått något gott alls hos mormor.... för det får jag ju aldrig...(läs alltid!) Wille ville (kul hihi) ha en kall korv av matte, som hon skulle dela i två delar, för Felicia skulle få en bit. Men gissa vem som hoppade upp o tog den??? JO JAG!! Ni skulle se hur duktig jag är på att hoppa!! Wille blev alldeles paff o höll hårt i den lilla bit han höll i den andra handen. Sedan sa matte åt honom att sätta sig vid bordet, så jag inte skulle ta den andra halvan också... men det är ju så svårt att motstå korv!! Tycker inte Ni det?? Det är ju så fuskigt, för Charlie han får en massa gott i sin mat, men inte jag, inte varje dag i alla fall.... Jag längtar tills mattes cert-drömmar försvinner sin kos.... Fattar inte vad det ska vara bra för heller faktiskt... den godtyckliga utställningsvärlden....

Grattis till vackra Hilda! Tänk om inte konkurrensen var så hård jämt!! När det gäller charm, så vinner vi, det är i alla fall vad jag tror!!

Många kramar till alla mina vänner o bloggare!!

Nya bilder...Det är skönt att hålla någon i hand, ibland....
Jag i snygg pose, fryser om tassen o det beror på att det är -18 grader!! Spanar på Charlie, som har hittat fläckar efter okända vovvar utanför vår tomt. Fläckar från Melvin, Iris o Furia.Har fullt upp att nosa o märka om reviret här. Charlie springer dit idag med, dvs ett dygn efter.... Själv letar efter hundarna som gjort det, känner ju igen en av dom i alla fall...
Nytrimmad o jättesnygg!! Om ni bara visste hur mycket päls det fanns i mitt lilla ansikte!! Bra kort, nu kan matte kolla hur jag ska se ut inför utställningen!! Tack, Jessica!

Här kommer de utlovade bilderna, som matte tog igår. Just nu springer Wille omkring med mattes kamera, så hon är lite orolig. Igår fick han tag på mattes mobil, tog en massa bilder, däribland många uppochner-vända... Han lyckades filma också, vid ett flertal tillfällen. Tog matte en lång stund att radera o kolla på alla bilder.... Wille lyckades skicka en liten filmsnutt, till en av sina fröknar på dagis också, som finns med i mattes adressbok i telefonen... snacka om fingerfärdig!!

Är lite trött idag också. Det beror nog på den där sabla löpningen. Jag vet att människorna också blir lite trötta, när dom löper. Å på dåligt humör... Jag kanske har lite ont också, men det kan jag ju inte tala om...

Nu ska vi ut på Jexmos o Hildas hemsida o se om det är några nyheter där. Ulliz lovade att skriva om gårdagens utställning idag.

Ha det så bra i kylan!!

Kramar från en liten frusen Puffliz, som gärna ligger framför kakelugnen o myser!!

RSS 2.0