Release of our new blog!!

Hi, and welcome to see and read on our new blog!

Du har möjlighet att kolla vår gamla blogg också, så allt roligt och händelserikt finns kvar, samt alla härliga bilder!!

Vi har inte samma adress, utan ni måste gå in på: http://cissiochpuffliz.blogg.se

Varmt välkomna att besöka den nya, då vi lämnar den här bakom oss...

Hälsningar och kramar från Cissi och Puffliz


Ett litet P.S. från Felicia: Jag vill bara säga det att jag har jobbat flitigt för att få mammas nya blogg att fungera ordentligt med den nya designen och menyn... Hoppas att ni inte slutar besöka hennes blogg för att hon bytt adress! Den här bloggen kommer som sagt ej att raderas, men ingen uppdatering kommer ske här! KRAM!)

Bad vid Ljungan med släkten


Konstig natt...

Hej svejs alla glada!

Min matte är så konstig... hon har varit lite trött igen, sov inte så många timmar mellan söndag o måndag, gick upp 05:20 på måndag morgon för att fara till jobbet.... Så igår kväll, var hon extra trött.... Hon la sig med Wille o läste för  honom vid 21-tiden. Nästa gång hon vaknade, var när jag väckte henne med lite pipig röst - för hon hade ju stängt dörren till sovrummet, som hon brukar när Wille ska somna. Då vaknade hon iaf, o trodde att det var morgon, men hon tyckte att det kändes lite konstigt! Var det morgon redan? Varför sover jag i mina kläder? Vart är Roger om det nu är morgon? (Husse jobbade natt....) Då förstod hon! Att det fortfarande var natt.... Fick svår ångest, när hon kom på att hon därmed missat vår kvällspromenad.... Upp med en fart, kollade klockan: 01:45 - o ut med oss på gräsmattan i regnet!! Charlie var jättekissnödig o sprang runt som en tok o skvätte, ner på vägen o kissade lite där.... Själv var jag no:2-nödig. (Matte o husse hittade min no:1-fläck nyss.... o mattan ligger i tvättmaskinen - vad gör man inte när nöden blir för svår!!) In igen, vi fick våra obligatoriska kvälls- (natt) kex, matte tvättade sig o borstade tänderna. Sedan blev det sovdags igen.... den här gången ordentligt!

Vi vaknade kl 09:15 - Wille var nog också trött, eftersom han sov så länge!! Skönt för matte iaf.... hon har sovit ca 12 timmar - men sov ju kanske bara 4 timmar, natten mellan söndag o måndag!

Nu ser Willes rum ut som en rövarkula igen.... har leksaker över hela golvet + att han just hällde ut allt sitt Duplo!! Är det konstigt att matte blir lite matt ibland! Själv tycker jag bara att det låter illa, när allt far ut på golvet....

För ovanlighetens (!?) skull, så regnar det här igen idag..... Vart tog sommaren vägen??
Undrar om kennelmamma jobbar, å om hon smält helgens framgångar!! Helt fantastiska framgångar!!

Många blöta pussar o kramar från mig

20-årskalas och SUCH-kalas!!


Fuskchampagne! Asti Cinzano heter det visst - matte tycker att det är mycket godare än riktig champagne! Fint glas också.... passar bra till Johan!! Vi skickar ett par glas till kennelmamma o kennelpappa också, för att fira Furias champinjonvinst!!


Spiderman skulle ut o fira Johan, men ångrade sig sedan o gick i kalsingar istället... hihi.... Jag ligger på en av mina favoritplatser på stolen i hallen - där har man översikt på allt som händer i huset.... man får ju inte vara dum!!



Ett morgontrött gäng gick ut o väckte 20-åringen vid halv 10.... passade en del sämre än andra - om vi säger så...



Skål o grattis!!



Wille kramas med sin storebror Johan!!



Wille kramas med lilla Ebba - undrar om kramas är rätt begrepp - kanske KRAMAR passar bättre.... Söta som sjutton är de iallafall!!



Bulltjuven, dvs lilla söta underbara jag ;) fick också vara med på bild....



Till sist, men inte minst, vill jag gratulera min "moster" Furia - som idag (ÄNTLIGEN!!) blev SUCH Jexmo Furia!!
KOLLA IN hennes snygga, rosa halsduk o vad det står på den!!! Harley Davidson - det är en brud med smak!!

Jiippiiieee!!

Denna dagen i mitt liv, började med sovmorgon! Det är ju rätt skönt faktiskt.... sedan lite tassande runt matte, så att hon ska förstå att vi vill ha frukost fort!! Under tiden vi äter, så brukar hon göra kaffe. När det är klart får vi gå ut på gräsmattan o kissa. Samma procedur varje morgon matte är hemma! Efter det är det tid för tvåbeningarna att äta frukost å då brukar jag hålla mig framme ifall något ramlar ner, eller så.... kanske hoppar jag upp o försöker sno något, men bara om inte matte är där förstås....

Den här morgonen, blev lite annorlunda, för innan människornas frukost, så samlades de vakna 7, o skulle visst ut till Johan o gratulera med bubbel.... han blev iaf glad över den stora skaran som tågade in.... sedan kom det 8 personer in o skulle äta en gemensam frukost! Vi gratulerade Johan på vårt sätt.... Charlie skällde lite o jag viftade på bakkroppen....

Sedan for husse iväg på sin motorcykel för att hälsa på sin mormor o morfar i Krylbo. Matte gjorde visst klart tårtan o grejade.... Efter lunch kom det en massa gäster o gratulerade.... sedan har det hållt på så till ca kl 17. Då startade matte med middagen - som precis är avslutad. Charlie o jag har fått smaka lite grädde - det var jättegott!! Men jag tyckte att det var lite snålt, så jag gjorde en liten ful grej - hoppade upp o tog morbror Patrics bulle!! Ni skulle ha hört vad husse blev arg!! Som vanligt så fick jag inte behålla den.... kanske lika bra att man lägger av med det där.... eller vad tycker ni??

Matte är lite trött nu, för hon tycker att det är lite jobbigt med mycket folk på liten yta o höga ljud.... så hon blev lite arg på Wille för en stund sedan - han har skrikit ganska mycket här, mest hela dagen! Inte arga skrik, men ändå! Jag kan bara hålla med matte - det blir lite jobbigt för öronen till slut. Wille gick ut till matte för en stund sedan o frågade varför hon blev arg på honom o då förklarade hon att hon inte orkar med hans skrik! Att hon älskar honom, men inte hans skrik.... jag tror att han förstår.... just nu håller han på att plocka på blommor.... vill inte lyssna speciellt mycket.... kallas visst trots! Det vet inte jag någonting om, eller???....

Tack för era underbara inlägg!! Hoppas att ni (Kicki) orkar skriva några fler rader!!

Puss o kram från oss!!

Studsmattehopp o hundhopp


Åhej!! Husse är duktig på att få ungarna att hoppa högt.....



Kolla in här va!! Det här är vad jag kallar HOPP!!


Grumlig bild.... men man ser ju barnens frillor iaf!!


Jag blev också bussugen av allt hoppande, så jag trissade gammelman lite grand.... å det gick han gladeligen med på!



Borderrace!! Jag vinner jämt!


Charlie passade på att sno min boll!


-Hej matte!!


Goseponken har så fin hoppstil, tycker vi!!

Hej alla glada!!

Idag har vi varit själva en stund, för matte o husse tog en "liten" mc-tur på ca 12 mil!! Men det gick ju ingen nöd på oss, Johan var ju hemma, även om han mest är på sitt rum, men en promenad fick vi iaf. Vi blev superglada när vi hörde mattes och husses motorcyklar komma!! Charlie han skäller på dom som en galning.... själv är jag tyst o snäll, för matte blir så arg när Charlie skäller så där å det vill jag ju inte att hon blir på lilla mig!! 

Matte hade ont i huvudet efter resan så hon gick å lade sig en stund, med mig i hasorna.... jag följer henne jämt!! Hon släppte ut mig o Charlie på gräsmattan en sväng o gick själv in, varvid vi också sprang in på en gång.... men då sa hon på skarpen: -Gå ut o kissa med er!! Hon pekade med hela armen, om jag säger så.... vi sprang lydigt ut, men kissade gjorde vi inte.... hihi.... sedan upp i sängen igen!! Där är det så varmt, mjukt å gosigt som allra helst!! Vem älskar inte sån´t!!

Efter middagen (vi fick lite korv bland våra kulor idag...mums...), så gick husse, Elias o Wille ut på gräsmattan. Matte släppte ut oss vovvar också..... som ni ser av ovanstående bilder!! Matte skrattade så hon höll på att kissa på sig, när hon såg hur högt barnen hoppade av att husse studsade!! Det var därför hon hämtade kameran.... Vi vovvar gick ju också igång på det o började busa som bara den!!

Just nu ligger vi o smälter maten..... matte ska visst gå o baka igen.... morotskaka.... hon har redan gjort Snickers, för Johan älskar jordnötter o jordnötssmör, så det passar ju bra tills imorgon!! Det kommer säkert en massa kort från fikat!! Ser framemot det.....

Ha nu en trevlig fredagkväll.... för det ska vi ha. Imorgonbitti ska visst matte o husse ut o väcka Johan med lite fuskchampagne!! Vi håller Er uppdaterade!

Många kramar från hela familia!!

Jordgubbar o bullbak....


Årets skörd av jordgubbar.... mycket smarrigt kan jag lova - men det här var ju ett tag sedan....



Det tog lite tid för oss att gå igenom, rensa och skära 3 hinkar med jordgubbar, men det är det värt när vintern kommer....


Felicia hjälper mig att baka bullar.... Tack o lov för det!!






En av plåtarna med goda bullar. Det är Wille som har bakat de två raderna till vänster.... det blev MYCKET strösocker på dom....
(Fikapaus.......).........* )

Hej å hå!

Nu är det matte som skriver några rader.... kanske blir det någon kommentar från Puffliz också.... man vet aldrig.
Det var ett tag sedan vi bloggade, vet inte vart tiden har tagit vägen. Har jobbat i 3 veckor nu o det har faktiskt varit riktigt roligt. Sex veckors semester, var helt underbart och energigivande. Roger o jag har varit ute o åkt motorcykel, så fort vi har kunnat. Har kört ca 36 mil nu o det går jättebra! Jag älskar min mc!! Roger tycker också att den är rolig att köra, för den sticker iväg som en projektil, men jag vet ju inget annat, så det märker inte jag på samma sätt som honom. Har tagit en körlektion också, i Hedemora, där jag fick köra en BMW, men den var en "härk", svårkörd o lät som en gammal traktor, allting klonkade o brakade, så jag trodde aldrig den skulle hålla!! Tacka vet jag min nya lättkörda : )

Bilderna ovanför är från vår jordgubbsskörd. Wille, mormor, Felicia o jag var till Hedemora o plockade, som vi gör vartenda år. Det är så mysigt att gå där o äta sommarvarma jordgubbar å så går det fort att fylla en hink. Jag fyllde ju hela 3 stycken, med Felicias hjälp förstås. Wille hade en egen liten hink, men de jordgubbarna hamnade i hans mage direkt...

Idag har vi haft storbak här. Johan fyller 20 år på lördag. Min lille pojke!! Det är helt ofattbart att tänka att jag har en så stor son.... vet inte vart åren tar vägen.... själv känner jag mig ju inte så gammal, så inte vet jag.... Vi pratade lite om det idag, Johan o jag... men det är väl bra att man inte känner sig gammal, för då kanske det skulle varit något fel. Det är ju kul och bra att ha lite barnasinne kvar, eller hur? Felicia var snäll och bakade ut bulldegen som jag gjorde. Själv bakade jag matbröd, för nu är vi hela familjen samlad igen, dvs 8 personer o det går mycket bröd! Dessutom är hembakt bröd mycket godare, men jag gör det bara om jag känner för det.... inget är roligt att göra under tvång!

Ja, ja sluta tjata om det nu matte!! Här kommer en som känner sig som en valp!! Jiippiiee!! Hej på Er alla glada! Hörde just av matte, att Nanna dvs Vanilla, är hos Gilla o company för att kennelmamma o kennelpappa ska på utställning i helgen. Det var visst 2 stycket också, en i Nyköping och en i Norrköping. De väntar väl febrilt på det sista certet, som ska ge Furia championskapet! De fick väl ändå mer lust till det, nu när min snygga morbror blev "svamp"!!  Matte läste för mig, att Kicki o Alvin, anser att Melvin o Allan ska fixa en egen blogg, å vi kan bara hålla med!!

Igår var vi ute på en långpromenad å det var länge sedan, kan jag lova.... matte har inte velat ta ut oss i skogen, eftersom det varit så mycket orm o nu börjar stora fästinginvasionen!!! Matte plockade 7 stycket fästingar från Charlies päls efter promenaden!!! Men ingen hade fastnat på mig.... det är ju liksom lite lättare att kolla igenom mig, dels för att jag är mycket mindre o dels för att Charlie har så himla mycket, lurvig päls... det är väl därför de fastnar så lätt, de jäklarna (förlåt matte!!).

Idag höll jag mig framme hela tiden under mattes o Felicias bakande.... men tror ni att man fick något!! Pööhh... inte det inte... de himla snåldjåparna! Men jag tog Willes macka iaf... men det märkte ju förstås Felicia o hon blev helgalen på mig!! Fick inte behålla smörgåsen, hann få i mig en liten bit, men den var liten..... alltför liten.....
Häromkvällen hoppade jag upp på matte o satt o psykade henne i soffan. Hon frågade vad jag ville o gosade med mig osv. Jag prövade flera ggr, men hon hade lite svårt att fatta vad jag ville..... till slut började jag berätta vad det var... men tror ni att hon fattade?? De är väldigt tröga de där människorna, måste jag säga!! Å de ska kalla sig för intelligenta, pöh!! Inte om ni frågar mig! Efter ett tag sa hon iaf att jag skulle visa vad det var, så hon lyfte väl sin tunga rumpa från soffan o gick efter - till tvättstugan - där vi har allt godis, kex, ben, mat osv. Väl där förstod hon att jag var lite sugen (som om hon inte är ngt annat! *mattes anmärkning*), så hon gav mig o Charlie ett var sitt ben!! Hon fattade till slut, men det tog en lång stund! Stackars tvåbenta varelser! Men de vill att vi ska lyda blint!! Nej, det vill inte min matte, men i regel så är det så, faktiskt...

Nu är matte lite trött, så hon ska få tillbaka sina fingrar. Det är ju lite svårt för mig att skriva med mina tassar, så hon brukar låna ut sina tassar till mig!

Ha det så bra! Hoppas att det inte tar lika lång tid som sist, innan vi skriver igen!! Ser framemot Era kommentarer!!

Puss o kram

RSS 2.0