Första utställningen; i ÅrsundaHallå!

Idag har matte o jag + tre barn o husse, varit på vår allra första utställning. Det var väldigt mycket hundar där, trångt och varmt. Jag fick sitta i buren en bra stund o vila, innan det var vår tur. Matte var så nervös, men det var inte jag. Hon träffade en utställningsvan kvinna, som gav henne lite tips innan själva visningen. Allt gick bra, men jag ville inte gå riktigt, för det var lite trångt även i "ringen" o det var så mkt goa dofter överallt som jag ville stanna o nosa på. Matte hade dock köttbullar i bröstfickan, som jag fick smaka på.

Vi fick ingen placering idag, men domaren Patric Ragnarsson, tyckte absolut att vi skulle fortsätta att gå på utställningar för han sa att jag var så fin och hade potential MEN att jag nog var i en växtperiod för jag har lite dåligt skjut i frambenen och är lite ranglig just nu. Det var en annan bordertik i klassen 4-6 månader som fick HP:t, hon heter Rockamore Filippa K, e Rockamore Rough Rider (vi är släkt på nå´t vis, sa hennes  husse), och matte pratade med hennes husse efteråt. Han ville läsa vår bedömning och undrade varför inte jag gick vidare!

Bedömningen löd: "6 månader gammal. Välformat huvud, mörka vackra ögon, välplacerade öron. Bra bett. Bra hals och skuldra, lite rak överarm, stram rygg, välformad bröstkorg. Bra ben och tassar. Bra sträv pälskvalitet. Kunde ha lite bättre påskjut och bli stabilare i rörelse. Fin svans. Trevligt temperament. Välvisad." En eloge till matte så där på slutet, vilket var kul för henne, som ju inte riktigt har kläm på det här med handling, eftersom det var första gången även för henne, men absolut inte den sista!

Hoppas att kennelmamma Jessica är så nöjd som hon sa att hon var, för vi har ju god potential!! Det är så här att vara lite tonårig; kroppen hänger inte riktigt med. Matte liknar nog mig mer som en unghäst, men tycker att jag är det absolut vackraste o sötaste o goaste o allt annat gott, som finns i hela världen. Sedan är hon ju glad för att trimningen blev accepterad!! Det är fasen inte lätt att vara nybörjare.

Nu ska vi kolla när nästa inofficiella tävling är, för vi behöver båda lite mer träning... ffa av mattes nerver!!

Ha det så bra!  PS: det var husse som fotograferade, o det var lite svårt, eftersom vår kamera inte tar bild förrän efter någon sekund. Ska köpa en ny snart. DS.
Det var kul i alla fall och vi är nöjda, eftersom vi fick så fin bedömning. Jag har nog bättre påskjut nästa gång!!

Harley-PufflanHallå i vinterblötan!!

Den här dagen har det hänt mycket, fast det inte är mer än em. Har varit ute i skogen med husse o Charlie o sprungit. Husse sa att det bara är matte som har gått i skogen, de senaste dagarna, för det var bara våra spår som syntes... Sedan har matte trimmat mig både här o där, under magen, på benen, huvudet. Sedan kom Josefine o hennes Siri, som jag lekt med i 1,5 timme. Vi var ute o sprang på vår gräsmatta så jag blev alldeles slut... Siri blev sur på mig, när det blev jag som jagade henne, så hon försökte läxa upp mig. Jag la mig snällt på sidan, men jag kan tala om att snart blir det nog motsatta förhållanden. Hon slår inte mig på närkamp, för jag är hur stark som helst. Är ju van att leka o hoppa på Charlie, så en liten Jack Russel är ju som en fis i vinden, fast det är klart, Siri är väldigt envis.... Josefine hjälpte matte att hålla mig, så nu är fejset trimmat också. Bordermamma Jessica har ringt upp 2 ggr, för att ge lite tips - HON ÄR HELT SUPER!! Ställer upp i vått o torrt, det kallar jag en riktig o engagerad uppfödare. Tydligen så har jag lite för mycket "musche" så matte ska dra lite till där. Sedan fick hon dra jättemycket framför mina ögon eftersom jag har så mycket päls i ansiktet. Men nu ser man ju faktiskt mina fina ögon!!

Bilderna illustrerar också Harley-Pufflan. Husse har beställt jackan o banderan på nätet, men måttet på jackan stämde inte riktigt.... den var alldeles för liten.... matte kan inte knäppa knapparna under min bröstkorg, men den är ju snygg i alla fall. Som jag berättat tidigare, så är ju husse en aaanning Harley-frälst. Kennelpappa o kennelmamma har också fått tillökning av en Harley i deras garage. Få så om husse o matte tar en sväng med dom i sommar.

Skickar också med en bild på mitt nya fina halsband, som matte köpt av Disa som är kennelmamma till En´båårdiz i Piteå! Visst är det jättesnyggt!! Matte tycker att det är svårt att ta kort på mig, för jag håller mig fortfarande inte lugn. Sedan tittar jag ofta bort o så där. Men det syns i alla fall att halsbandet blev väldigt fint på lilla söta mig!!

Ha det nu så bra allihop! Hoppas att ni håller alla tassar o tummar som finns på lördag.... matte är så nervös.... tur att man är en border - som inte bryr sig så mycket om sån´t!!

Många slickar o gos från världens sötaste Puffla

PS; Idag ska människorna här äta våfflor, av hemgjord smet m massor av grädde i - tror ni att man får smaka???

Träning...

Hej alla bårderdiggare!!

Nu ligger man i hårdträning inför utställningen på lördag nästa vecka. Matte har dragit ner lite på maten o drar ut mig o Charlie på riktigt långa, jobbiga promenader. Idag t ex har vi varit ute o pulsat i djup, blöt o tung snö. Matte får ju också lite träning på köpet, vilket hon behöver....; ) Efter det sov jag i 2 timmar på soffan. Jag springer inte lika mycket som Charlie, men det blir bra jobbigt ändå. Matte har alldeles nyss tränat mig att gå i utställningskoppel, men det tyckte jag inte var så roligt, så jag bet i kopplet. Då slutade hon äntligen.... tur att de förstår vad man menar.

Matte har beställt ett jättesnyggt halsband till mig, från kenneln En´båårdiz. Det passade alldeles utmärkt till min fina nacke o hals. Ska få ha det när vi åker på utställningen. Typ hela familjen ska med o titta, få se om matte ser det som ett stöd eller...? Wille kommer säkert inte att vara särskilt förtjust, men får han en påse bilar så kanske det ska gå bra. Matte har lovat att jag ska få köttbullar om jag uppför mig bra. Nu ska väl pälsen fintrimmas förstås.... det är ju inte så kul. Men som Gilla säger: -Det kostar att ligga på topp!!

Husse har fått Guitar Hero-fnatt. Lillhusse Samuel har köpt ett för alldeles egna pengar o det har husse mer eller mindre lagt beslag på. Han kan lira hela dagarna, så ibland blir matte lite "lack" på honom. Han sitter o spelar nu också.... men ok, det är ju söndag kväll o han har jobbat i 12 timmar.

Nu ska jag lägga mig o slappa lite o kanske tugga på ett ben eller två.

Ha det så bra!!

Kramar från Puffliz

Januari o nytt år!!Hej!

Det var länge sedan!! Matte har varit o är fortfarande sjuk.... Någon konstig förkylning eller flunsa. Själv mår jag bara bra. Är väldigt trött o ligger bredvid Charlie o sover i soffan. Det är ju så att mamma mfl har varit här i helgen o vi har lekt hela tiden... Det är ju lite jobbigt, men väldigt roligt!! De här bilderna ovan, utom de två översta, är nytagna från helgen.

I fredags blev jag ordentligt trimmad av både Gilla o matte. Det gick väl ganska bra o jag blev så snygg, tyckte båda de tvåbenta. Det där med: Vill man vara fin, får man lida pin! stämmer alldeles på pricken, för det gjorde ju ont på vissa ställen. Inuti öronen, under magen och bak på benen, o svansen, o bröstet..... ja, egentligen, finns det väl inte många ställen som inte gör ont!! Eftersom jag har ärvt mamma Elsas päls (!!!) så är svansen väldigt tjock, så den fick sig en liten duvning idag, efter råd av Jessica. Henne ska jag nog ta ett litet snack med, när vi träffas.... grrrr.... Klorna är också nyklippta idag, men det görs ju varje vecka, så det är ju inget speciellt.

Den översta bilden, illustrerar "Design À la Jexmo Honeypuff" då jag har friserat mattes sköna (o tuggvänliga) fårskinnstofflor, eller fd, kanske man ska säga... Själv tycker jag att de är fina, vad tycker ni?? Den andra bilden, är mitt hår, som blev efter mattes ryggtrimning. Där kan man ana hur mycket päls jag har, fast jag aldrig har varit tufsig!! Det finns hur mkt hår som helst!!
De andra bilderna, får tala för sig själva, men ni kan se hur vi belägrade Gillas säng. Tyckte att det var lite konstigt att sova utan matte eller husse, så jag nosade på Gilla inatt, men det var ju OK, när mamma Elsa var där, o mormor Alice. Gammelmormor sov inne hos Gillas syster (o mattes kusin) Lena. Där hade hon det bra!! Den sista bilden visar när vi bordrar åt frukost imorse. Matte hann knappt få fram telefonen som låg alldeles nära, innan vi hade ätit upp maten! Bråttom, bråttom. Men det har jag inte nu.... är bara trött.

Vill också passa på att åter stoltsera min syster Jexmo Hilda för BIR!!! Det är ju helt super.... Hoppas att alla håller tummarna den 31 januari när jag ska på min första utställning. Även om det är på lek, så kan det ju visa lite vägledning för framtiden!! Trodde att jag skulle upp till Sundsvall o Timrå också i februari, men då visade det sig att matte o husse ska på AC/DC i Globen, så det blir inget av.... synd!! Gilla sa att hon visste någon som kunde följa med i mattes ställe, om hon hellre ville åka på utställning.... (vill inte säga vad matte tänkte då....)

Ha det så bra allihop!! Undrar hur Alvins matte o husse har det i värmen? De längtar säkerligen efter sin lilla hårboll!!

Kramar från Pufflis

RSS 2.0