Jordgubbsfil och midsommar....



Fin bild på prästkrage, tagen av Felicia.... som för övrigt snart får en alldeles egen systemkamera! Hon har sparat pengar och fått en hel del i födelsedagspresent! Nu är hon lycklig, kan jag lova!!



Midsommartårta (sommartårta a la Monika Ahlberg, med modifiering av matte)

Hej å hå!

Vad tiden går.... vår midsommar har innehållit både det ena och det andra. Husse jobbade sin sista natt innan semester, natten före midsommarafton, då hungriga jag, fick visa mina konster. Det började redan på kvällen, då husse skulle göra iordning lite nattamat till sig. Han hade lagt i havregryn och cornflakes i en plastburk som han skulle ha med sig till jobbet. Den stod på bänken så fint, tills han kom åt den av någon outgrundlig anledning och hela butten åkte ner i golvet. Städpatrullen (dvs jag) var där inom någon sekund och började städa... men tror ni att den lyckan varade länge? - Nej inte speciellt, förrän matte kom farande med dammsugaren och jag blev bortföst av husse....  Sedan hällde husse upp den sista slätten av god jordgubbsfil i en tallrik tillsammans med mattes goda hemgjorda kallrörda jordgubbssylt o medan han gick till diskbänken, var städpatrullen uppe på bordet o slafsade i tallriken, å det var supergott kan jag tillägga!! Men säg den lyckan som består..... husse tog mig i nackskinnet och satte ner mig i golvet samtidigt som han svor ve och fasa över mig.... - Jaha, det var den goda kvällsmaten, suckade han.... Men vaddå? Får inte lilla söta jag vara på bordet o äta, eller?? Jaja, det var härligt så länge det varade....

Morgonen efter hade Wille lämnat lite Oboy´pulver på bordet o lite fanns kvar i hans lilla glas också, som jag slickade i mig... men även då åkte jag ner från bordet..... Undrar vad de menar egentligen?? Jag menar, jag är ju bara lite opportunistisk!! Som krokodilerna ungefär.... tror att man kan äta allt....

Midsommarafton bestod av ganska mycket regn.... vi höll oss hemma, eftersom Felicia hade drabbats av magsjuka. Inget främmande fick vi heller, för det var ju ingen som direkt lockades hit, pga det... Det blev god mat (för vissa, ok, vi doggar fick också lite extragott o grisöron) och TV-tittande. Morgan o Jessica var uppe i Östersund hos Linda o tjejerna spelade brallorna av karlarna i KUBB!! De vann två gånger, så det var ju inte bara tur!! Morgan sa efteråt, att han aldrig skulle blanda öl och KUBB igen, och det låter ju inte så gott det heller, så vi håller med (KUBB=spel och kaffebröd)... hihi.. Men matte tror nog att han bara hittade något att skylla på, lite dålig sportsanda... skylla på ölen!! Tjejerna hade säkerligen dragit i sig lite vin, i allafall om hon känner Jessica rätt!! Hon älskar nämligen vin!!

Midsommardagen bjöd på lite bättre väder, så fick oss ett par rejäla promenader, jag och Charlie. Mormor o morfar kom hit och åt lite grillat + mattes vackra och supergoda tårta som visas på bilden ovanför. Halva tårtan är kvar tills idag, till mattes och husses glädje. Farmor o farfar skulle visst komma hit o fika.

Idag är det söndag o solen lyser och värmer skönt. I morse tänkte husse att matte skulle få sovmorgon, men istället rusade hon upp och sa högt: - Idag ska vi börja ett nytt liv, för det här duger inte o åsyftade att hon och husse är lite väl runda om magarna! Så efter frukost blev det en rejäl långpromenad i solskenet. Det var ju inte så himla varmt, ca 20 grader, så det var lagom för oss hundar också. Efter det så har vi legat o slappat på verandan, ömsom i solen o ömsom i skuggan. Är det inte livet??

Just nu är husse ute på en mc-tur. Matte ville inte följa med, för hon är fortfarande inte riktigt bra i rumpan, efter Finlandsresan. Hon funderar starkt på att ta eget mc-kort o köpa en egen mc. För det är skönare att sitta på första plats, än på bönpallen....

Ni goa vänner kan väl skriva o berätta om Er midsommar!! Gilla har jobbat o de har fått tillskott av en liten, hårig o ursöt liten kattunge!! Hoppas att hon har tagit bilder o lagt ut på sin blogg....

Ha en fortsatt trevlig helg!! Vi hörs snart, hoppas jag!!

PS: Matte är helt godkänd för sina studier nu, så hon mår bra igen....Puh.....DS.

Många kramar o pussar från Puffliz, Charlie o människorna runtomkring oss ; )

Ösregn, utställning o magsjuka...

Ja, den här helgen har verkligen gått i det blöta tecknet. Det ösregnade från fredag eftermiddag, tills idag på morgonen. Jessica o Morgan kom till matte o husse i fredagsmorse först, sedan kom de tillbaka på tidiga eftermiddagen. Då åt de sen lunch. Efter det blev det en vända in till Avesta, åter hem, trimning av lilla mig, middag o efterrätt. Gilla, Elin o Alice o mamsen, kom vid halv 8 på kvällen. Wille blev magsjuk o kräktes i Jessicas bil, men husse o Jessica städade ordentligt efteråt. Han mådde inte så bra sen, sov en liten stund på mattes o husses säng.

På lördagen hällregnade det - hela dagen!! Det gick ganska bra för Elsa i ringen, matte kommer inte ihåg hur det gick för Furia, men det gick ganska bra för lilla Iris. Alice dvs mormor o jag, fick vila den här dagen. Efter utställningen köpte matte mig en regnkappa o regnskydd till min bur, för det vore ju inte så kul att stå ute i regnvädret o bli blöt o kall!! Axel åkte ut med en tvåa av den irländske domaren!

Söndagen bjöd på samma vackra väder - fast nu blåste det också!! Vi vovvar fick plats inne i tältet som Jessica o Morgan har, vilket var skönt. Mitt resultat blev som vanligt.... blått band dvs åkte ut med en tvåa! Och som vanligt en fin bedömning av den norske domaren: Snyggt huvuvd och uttryck. Bra hals och skuldra. Något överbyggd i rörelse. Välvinklad bak. Rör sig bra. Behöver få växa färdigt.
Axel visades av husse Christer - o de fick CERT!! Ni skulle sett Christers min, han förstod först ingenting!! Men alla människor i tältet hoade, tjoade och klappade händerna som tokar!! Elisabeth hade annars tänkt sluta ställa ut Axel, men det tror vi inte att hon funderar på längre.... det ger ju mersmak!!

Matte ska nog inte ställa ut mig förrän tidigast i oktober, om det passar på utställningen i Sundsvall.

I går eftermiddag åkte matte på magsjuka.... gissa om hon är pigg idag?? Nej, inte så fasligt. Husse har gått till jobbet o matte tycker att det är en himla tur att Johan o Felicia är hemma så att de kan hjälpa till med matlagning o promenader med oss, hur skulle det annars gått??

Hoppas att ni alla mår bra o slipper magsjuka - för det verkar inte kul!!

Puss o kram från Puffliz med familj

Men kära nå´n då!

Matte har visst blivit allergisk mot datorer.... hon suckar varje gång hon går förbi datorerna här hemma. Kan tala om vad det beror på.... Under två års tid, så har hon ju pluggat o jobbat samtidigt, vilket har satt sina spår. Den där C-uppsatsen har satt rejäla spår i hjärnan o fingrarna, ska ni veta....

Tiden jag var hos mormor var alldeles utmärkt o inte gick jag upp ett endaste gram heller! Matte var hård med mina matrestriktioner o mormor lydde, tyvärr.... Men jag måste ju vara i fin form inför utställningen nästa helg.

Matte har börjat trimma mig lite grand, men jag är visst tjurig, säger hon, så hon tar lite i taget. Benen är i stort sett klara, öronen o maglinjen är på gång. Ansiktet o svansen får Jessica o Gilla ta tag i när de kommer.

Annars är Charlie o jag ute o springer i skogen som vanligt. Igår träffade vi schäfern Vilma igen, men jag var så dryg på hennes mungipor, så matte satte mig i koppel, så att hundstackarn skulle få vara ifred.... vaddårå! Jag tycker ju så mycket om henne ju!! I helgen ska jag vara dryg på mamma o mormor istället. Det blir kul!!

Idag har farmor, farfar, mormor o morfar varit här på middag. Det blev 11 personer sammanlagt. Matte bjöd på Jessicas supergoda Grekiska Pytt i panna o den maträtten gick hem. Farfar tog om 2 ggr!! Men han tycker att matte är en duktig kock, o så var det ju roligt att äta något som de inte hade smakat förut. Själv fick jag äta min kulor uppblötta med korvspad. Det går ju också i, om vi säger så.

Nu ska husse gå ut på en MC klubbshemsida, o titta om de uppdaterat med bilderna i Finland. Matte o husse hade det jättebra där! Så de ska nog göra om det.... nästa år är det Super-rally i Grekland, men eftersom det blir minst 3 dagars motorcykelfärd, så flyger matte ner i så fall. Husse får hämta upp henne på flygplatsen.... Hon fick redigt ont i rumpan bara av 2 dagars mc-åkande i sträck på den här resan..... stackars rumpa....

Nu väntar vi på finvädret som ska komma nästa helg. Tur det, eftersom det är stor utställning!!

Ha det så bra allihop!!

Många värmande kramar från Puffliz

RSS 2.0