Dagen efter....



Här får ni njuta av en vacker bild, på fyra vackra borderflickor och FYRA GENERATIONER!
Det är gammelmormor Bombax Cristal, mamma Jexmo Elsa, mormor Jexmo Alice i Underlandet och jag Jexmo Honeypuff.
Visst är vi fina?
Ja, det var en jobbig dag igår... men också väldigt rolig och lärorik! Fick ju träffa syster Hilda och hennes matte Ullis, lillhusse Jocke och hans flickvän Wicky - som fö var väldigt duktig på att föra protokoll!
Vi tog väldigt mycket kort, så det tar lång tid att föra in här, men det kommer senare.
Resultatmässigt, gick det inte så bra, men matte som hade fått en energigivande sten av Alvins matte Kicki, var helnöjd ändå. Domaren anmärkte bara på min korta päls, och det var ju matte helt medveten om! Så hon var inte ett dugg ledsen, utan kunde ju bara hålla med! Däremot fick hon blodad tand, så nu ska hon anmäla mig till en av dagarna i Avesta (men det blir nog båda...). Bedömningen från den proffsiga domaren Svante Frisk löd:
Typ och helhetsintryck: Mycket god
"Bra proportioner skulle haft mer substans och benstomme. Bra huvud och uttryck. Saxbett. Bra hals, lite lång och rund i ländparti. Öppen vinkel fram. Bra bröstkorg för ålder. Rör sig rätt så bra bak, instabilitet fram. Otillräckligt steg. Skjuter upp länd i rörelse. Mjuk päls på kropp. Trevligt temperament".
Hade det inte varit för Kickis sten, kunde vi ha fått sämre detaljbedömning! Och matte hade ju kunnat bli väldigt ledsen, men hon tar det här med en nypa salt och tycker inte att det är så viktigt, bara kul att träffa lite borderfolk och lära sig mer om rasen och hur vi ska se ut.
Som grädde på moset, fick hon ju också se H-kullens pappa Todd! Han var med i championklass och kom tvåa där.
Syster Hilda, vann vår juniorklass och fick ett officiellt HP!! Jocke (hennes lillhusse) köpte henne en lila och vacker rosett, hennes allra första!! Det skulle vara roligt om Hilda och jag, någon gång får springa och busa, för det fick vi inte igår! Men efter vår bedömning, sov jag sött i buren i flera timmar. Vi var jättepigga och sprang som "gälningar" här runt gården och in till grannen när vi kom hem, Charlie var också med förstås!!
I morse vaknade vi före kl 5, pga en fluga, som väckte oss! Matte och Gilla höll på att bli galna! Matte skyndade sig att stänga dörren in till sovrummet, så att inte Wille skulle vakna och upptäcka att det var morgon!! Sedan sprang vi runt och busade, tills vi äntligen fick upp Gunilla, som motvilligt gav oss vår frukost!! Efter det fick vi gå ut och kissa.... sedan gick vi och la oss igen. När matte och Wille klev upp kl 06:45, hade Gilla fortfarande inte somnat om, medan vi hundar, sov som små grisar! Då ville hon ha kaffe!! Sedan har dagen gått, vi har varit ute i skogen och sprungit, sedan blev mamma Elsa lite dålig, men det blev bra efter en stund.
Nu har allesammans åkt hem till Njurunda igen och lugnet har lagt sig över vårt lilla hus, här i lilla Fors. Charlie och jag ligger och sover på sängen, bakom mattes rygg.

Undrar hur Hildas eftermiddag och kväll blev? Måste nog till deras hemsida och titta!

KICKI!! Tusen Tack för din vackra sten! Får matte behålla den??
JESSICA!! Tusen Tack, för ditt stöd med kammen igår!!

Kramar till alla som läser!!

Kommentarer
Postat av: Kicki, Magnus, Alvin!

Hej Cissi!!



ÅÅÅHHH vilken otroligt söt bild på alla hundarna, de är för säta dessa borderterriers.

Stenen är din, bara din Cissi att följa dig i vardagens magi, hoppas du kan hämta kraft ur den då du komemr att behöva, ju mer du använder den ju starkare blir energierna i den. Jag höll den länge och tänkte olika goda saker om dig och Pufflan + din familj.



Kraaam Cissi, som bilden visar så är ju dessa hundar redan BÄST ler.



2009-04-26 @ 19:07:26
URL: http://www.lindblomman.se
Postat av: gillan

Hejsan! Här kommer ett stort gäsp... tack för en trevlig helg! Kom hem vid 20 alla mår bra.... Elsa sov hela vägen hem!

Kram till er alla

ps. va fint kort

Gillan

2009-04-26 @ 21:43:15
Postat av: Hilda

Hej på er,

Det var sååå super roligt att träffa er alla, och jag hoppas att vi kan ses nån gång så vi kan springa runt och leka. Jag vet att min matte tänker massor på Avesta nu... =) Hon gillade dig och sa att du och Pufflan var Sååååå duktiga. Och vi vet ju att ni tycker vi är vackrast i världen OAVSETT va andra tycker och tänker.... Egentligen rätt oviktigt. Som med matte och Bosse =) hi hi hi...han må vara ful, men sååååå charmig och härlig kille..vinner de flestas hjärtan.

ÅÅhh, vilket jätte fint kort på fyra generationer...Kanske kan jag få "låna" ett till mitt album, vore roligt med släkt foto =)

Kram och ta hand om er.....

Och ge en puss till Lill-husse Wille och hälsa att vi tycker hans "harley" är hur cooool som helst.

Hilda med matte

2009-04-26 @ 21:56:53
Postat av: Jessica

Vilket underbart kort så lika dem är i huvudena. Jag snor den till min sida om det är ok? Bra jobbat på utställningen du skall få några kort av mig. Kram

Jessica

2009-04-26 @ 22:00:15
URL: http://www.jexmo.nu
Postat av: Cissi

Ni får gärna "låna" bilden! Synd bara att den fula mattan skulle komma med!! Är det inte alltid så!



Kramar till Er alla!!



Tur att Ni skriver i bloggen, för vem skulle annars göra det? Ja, kanske familjen, men dom kan man ju prata med!

2009-04-27 @ 18:42:49
Postat av: Hilda å hela kompaniet =)

Hejsan på er,



Tack för gratulationer och annat härligt skriv i min GB. Det är underbar och rolig läsning.

Men inte så roligt med fästing jäv--r. Har som tur är INTE hittat några på mina odjur, men det kommer väl. Halsband brukar vara det bästa, även med barnen. Dom är ju så pass att dom förstår att inte "Pussa" på halsbandet..och första dagen kanske inte klappa så mycket just där. Tycker själv att halsbanden fungerat bäst. Fredrik (mellan sonen) och hans tjej fick åka till veterinären med sin tik "valp" och ta en P-spruta. Tjuvparning med deras han hund. Troja (tiken) har sitt första löp, och hanhunden är alldeles snurrig. Lyckades "fastna" i söndags...Men veterinären tror att det ska gå bra. Dom ska kastrera Gizmo snart =)

Vädret är ju underbart, har varit lite kyligare idag, men sitter man i solen i LÄ på altanen är det som sommar.... =)

Ska ta mig en funderare på Avesta, skulle ju vara JÄTTE ROLIGT att träffa er igen, och alla andra Jexmo´s.

Ska "låna" släktkortet av dig, det är såååå fint !!

Pufflan är en riktig liten sötnos !!

Må så gott och hoppas nåt snille kommer på nåt bekämpningsmedel som utrotar eländen som fästinger.

Massor av KRAM från oss alla, Jocke och Wicky hälsar också, men dom ingår ju i flocken =)



2009-04-29 @ 19:26:30
Postat av: Ullizz

Hejsan,



Här är jätte tråkiga nyheter. Bosse fick läggas in på sjukhus i förmiddags. Han har då kräkts i ett dygn och i morse fick han inte ens behålla vattnet eller vätskeersättningen. Allt kom i retur. Trött och uttorkad, fick vi besked att dom lägger in honom på dropp och blodprovstagning. Och där är han nu....vi saknar honom massor här hemma...!! Doris saknar sin sambo och Hilda sin kompis att terra...

Håll tummar och tassar för att han ska bli kry igen och komma hem snart...

Hoppas ni haft och en bra helg !!

Kraaaaaaaamis

2009-05-03 @ 17:11:25
Postat av: Ja igen... =)

Ahh, vilket hårt pluggande. Förstår att man inte hinner med så mycket annat då. Bosse är hemma och mår bättre för varje dag. Tur att dom blir friska ibland. Får nu äta mat flera ggr om dagen för att bygga på kroppen lite. Tänk om man hade dom bekymren.. hi hi.

Jag har varit en sväng på Östersjön...hmmm..

mina söner tyckte mamma skulle få "komma ifrån" lite och mellan grabben Fredrik lurade iväg mig på "färjan", med ett roligt gäng. Fredag till lördag. Så idag är man lite trött, men haft jätte roligt. Skönt med lite sov morron också. Resten av "flocken" har varit på "Hotel Paradis".

Det är så härligt med ungarna, som tycker OM att bry sig om sin gamla morsa.. he he.

För oss drar det nu i hop sig mot Årets Border nästa helg. Både Hilda och Doris ska visa sig i ringen...Får man se hur det går.

Hoppas ni har fått mycket soool på näsan. Här är jätte härligt väder idag, så en promenad sitter nog inte fel...när jag kommit igång lite.

Kram från oss alla..

2009-05-10 @ 09:10:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0