Mamma är här...

Tjenixen alla borderdiggare!!
Ja, nu är mamsen, mormor o gammelmormor här igen, vilket matte fick erfara när hon kom hem i morse vid halv 8-tiden, efter nattjobb. Hon blev så glatt välkomnad av fyra bordrar o en storpudel! Snacka om ovillkorlig kärlek!! Charlie har det bra nu, säger matte, för nu är det mina släktingar som får känna på myrslokstungan istället för han.
I morse, fick vi också en långpromenad med Gillis o make Tomas. Vi gick upp till skogen o sprang, vallade Charlie lite osv. Efteråt var jag så trött, så jag sov i flera timmar!! Var förresten lite slak hela dagen.

Nu ska ni också få höra på årets fräckaste kommentar! Igår ringde matte hem från jobbet, för att höra att våra släktingar hade kommit fram o att allt hade gått bra. Då fäller Gillis en kommentar om att jag är TJOCK! Va! Det var det värsta... Nu är man inte ens uppbackad från sitt eget läger! Hon tycker att matte ska dra ner på lunchen - ta bort den helt o hållet!! Jag har ju inte börjat med vuxenmaten ännu, men det var ett annat råd som matte fick... Är inte livet eländigt? Jag ska försöka få matte att förstå, att det där med utställningar o sån´t, bara är strunt, ingenting man ska ägna sig åt! (Vem vill banta hela sitt liv? Är det ngn som har frågat vad vi hundar anser om saken?) Jag är ju dessutom mycket mjukare att hålla i än vad de där utställningsjyckarna är... Ja, ja... vi får se hur det här slutar!!

Hej o hopp!! Från en rund o go´en!!

Trimning

Hej å hå!

Igår trimmade matte mig igen... klippte håret runt tassarna och tog bort det där "flyiga" runt benen, för det fastnar en massa snö där. Blev trimmad i ansiktet också. Matte var jättenöjd efteråt o skickade en bild till kennelmamma Jessica. Hon tyckte också att det såg bra ut. Matte säger att jag har hur mycket päls som helst och tycker att det aldrig blir riktigt bra. Men det är skönt med lite extra päls, allra helst nu på vintern. På fredag kommer Gilla och min mamma Elsa igen och det ska bli kul. Då blir det säkert mer trimning, var så säkra.... 
Idag har vi varit ute o lekt i snön igen, tycker det är jättekul. Nu hänger jag med Charlie också, när han springer iväg. Matte tycker att det är bra att han har lite dålig kondition, för min skull, vad hon nu menar med det? Jag är hur pigg som helst efter våra promenader och går bärsärk här hemma. Som sagt så ligger snön kvar här, men det har visst töat idag. På kvällarna blir det kallt igen och då fastnar det heller inte lika mycket snö i våra pälsar. Gissa om Charlie har problem med det? Han får stanna flera gånger under våra promenader, för att ta bort snö från benen och tassarna. Matte vill inte klippa honom så mycket nu när det är kallt. Pudlar har visst ingen underpäls, eftersom de har så krullig och mjuk päls redan. De är ju inte lika sträva som oss.

Ja ja, hoppas att alla mår bra. Wille är på bättringsvägen också, men är fortfarande alldeles prickig. Dock inga nya vattenkoppor.

Skriv gärna en rad o berätta hur Ni har det!!

TILL GILLA! Ni får köra extra försiktigt nu, för det kan vara riktigt halt på vägarna!!

Många kramar från Puffli med familj.

Valpkurs 3

Tjilevippen!

Idag har vi varit på hundkurs, delkurs 3. Vi pratade om stress, både negativ och positiv. Matte har sedan länge konstaterat, att jag inte är lättstressad, utan har en bra balans. Vi tränade också lite förbud och då använde vi köttbullar på en tallrik. Jag klarade det också, men det var jobbigt och frestande, för köttbullar är ju så gott. Vidare så fick vi gå runt på olika stationer och träna följsamhet och kontakt, vilket också gick bra. Jag tycker om att göra olika saker och det tycker matte är bra. Vår kursledare är så snäll och hon tycker om när vi hundar tar lite egna inititativ och menar att om människorna ville ha 100 % lydiga hundar, så skulle våra mattar och hussar köpt en porslinshund istället. Det är sunt tänkande, tycker matte.

När vi kom hem fick Charlie och jag ett varsitt grisöra. Jag tuggade säkert 30 minuter på mitt o Charlie snodde den av mig två ggr, men då blev matte lite sur på honom och lade honom i köket, så jag fick käka ifred.

Nu är jag lite trött. Ska visst få klorna klippta ikväll. Passar ju bra, när man är lite loj och inte så lekfull.

Hoppas ni mår bra!

Kramar från Puffli


Lite bilder på prinsessan o prinsen

Hallå i vinterkylan!
Här är lite bilder på mig o Charlie. Som ni ser, så är det jag som bestämmer läget här hemma, när det gäller oss hundar... Jag tar Charlies stora bädd, medan han får trängas i soffan, med lillhusses saker... Nåja, så ser det inte alltid ut. Jag gillar också att ligga i lillhusses lilla fåtölj. Matte tog bilden när jag ligger på kudden idag: Prinsessan på ärten! I övrigt så har jag nu fått ligga i mattes och husses säng i två nätter! Jiipiiiee! Äntligen, har man fått tillträde dit, precis som mina släktingar, både på Klockarberget o i Skottsund. Men matte o husse, har i alla fall bara en borderterrier, det är annat på de andra platserna. Minst tre stycken, ligger i sängarna. Det är trångt, för det har matte provat på. Vi har också en förkärlek till kuddar, för det är där vi vill ligga. Går väl an så länge vi inte har tandsten, säger matte, vad hon nu menar med det??

Annars är vädret just nu rätt kyligt o blåsigt. Lite snö ligger det på backen. Lillhusse har ju vattkoppor, och liknar nu mest en prickig korv. Det kliar visst också det eländet. Matte hade på kylbalsam på honom, så nu ser han ut som en salami med stora fettklickar i. Idag har jag varit ute o vallat Charlie i skogen, det har mormor Alice lärt mig.

Hoppas att Ni mår bra allihop! Imorgon ska husse o matte ut o åka båt. Då kommer Josefine hit o är hundvakt. Få se om hon tar med sig Siri, som numera är snäll mot mig o leker, istället för att bara bråka.

Kramar från Pufflis


Jag o mina syskonHej alla border-älskare!

Tänkte att ni kanske ville se några härliga bilder på mig o mina syskon. När vi var små, låg vi mest i en hög o värmde varandra. När matte träffade mig första gången, var jag ca 3 ½ vecka gammal o då började vi gå runt lite grand i vår härliga valpbädd.

Den översta bilden, föreställer mig när jag är 1 vecka gammal. Bild nr 2 visar bror Alvin med sina vackra slingor på huvudet och syster Hilda BIS-2:a (säger väl allt) när de är 5 veckor gamla. Bild nr 3 är Hera som nu bor i Hudiksvall, när hon är 5 ½ veckor. På den nedersta bilden, är vi alla syskon 5 ½ veckor gamla. Det är jag som sitter upp, medan de andra sover... Hilda är längst upp i bild, för hon var ljusast i pälsen, sedan ligger Hera på Alvin, som visar sin vackra baksida den här gången.

Det här var ett tag sedan och tiden har gått så fort. Nu är vi 17 veckor o någon dag o har vuxit en hel del!! Snart fullvuxna till storleken, men om vi blir det till sättet, det får vi se!!

Titta o njut!

Charlie o jagHej hopp, snöglopp!!

Tänkte att alla måste vara väldigt nyfikna på vem Charlie är, så därför bifogar vi ett kort med oss två. Det här kortet är från när jag var typ 8-9 veckor gammal och hade varit ute i skogen på promenix. Vi bor ju granne med skogen, så det är perfekt.

Idag har det först regnat o sedan snöat. Det är kul med snö, jag springer runt som en dammsugare med nosen som sedan blir alldeles snöig o kall. Men jag gillar ju alla väder (?). Matte o lillhusse är sjuka, men hon orkade med en sväng i skogen idag ändå. Det var ju Charlie o jag som fick springa. Både Charlie o jag gick o nosade o frustade i skogen, så matte blev rädd för att det kanske var en björn eller nå´t i närheten. Jag vet inte vad det var, men för säkerhetsskull, så var jag på min vakt hela tiden. Matte säger att det finns varg o björn här i närheten, för på andra sidan sjön, har man haft problem med en björn, som rört sig in på människornas gårdar t o m.

Tror ni inte, att mattes ledsamhet för att rycka öron har försvunnit!!! Till min stora förtvivlan.... Jessica gjorde ett mycket bra jobb, enl matte, så det är inte så mycket att hålla efter. Hon skulle bara veta, hur det känns! Men å andra sidan, så har jag inte skrikit en enda gång, som jag gjorde i Njurunda, så matte blev ledsen. Det kanske bara  är att acceptera... eller vad tror ni?

Matte har pratat med Gilla idag och de pratade en del om syrran Hildas framgångar. Gilla tycker att jag är lika fin med lika fina linjer som Hilda så det låter ju bra, inför vad som komma skall....

Nu ska matte gå o sätta på potatis till middagen. En massa hungriga barn kommer hem o ska ha mat. Själv ligger jag på husses säng just nu o sover. Igår kunde jag hoppa upp själv där för första gången!! I natt fick jag också tillgång till hela huset under natten, vilket gjorde att jag blev kissnödig, så jag väckte matte en gång, för att gå ut o kissa. Hon uppskattar att jag är snabb. Sedan fick jag ligga på hennes underbart mjuka morgonrock o där sov jag tills kl 8 i morse, när Wille vaknade.

Vi hörs! Det är så himla roligt att höra från mina syskon o övrig familj o kenneln!! Men mamma Elsa! Ta o skärp till dig, när det gäller choklad!! Det blir dyrt o tråkigt med veterinärvård....

Puss o kram från Puffli

Valpkurs; delkurs 2

Hallå alla glada!

Hoppas att Hilda o matte Ulliz har hämtat sig från helgens framgångar! T o m min matte har legat o tänkt på det på nätterna o hoppas på att vi får samma fina start!

Igår var vi på valpkurs igen. Massor av trevliga valpar, men det märks att pojkarna är lite stöddiga o framfusiga. Fem av sex hundar är dessutom vakthundar! Vi tränade hantering, daglig kontroll, följsamhet och möten. Jag var inte riktigt med på hanteringen, för jag ville hellre leka med boxern som stod bredvid, men jag kan det där när vi är hemma. Följsamheten och möten är jag mycket duktig på, så länge matte har en massa godis i fickan!! Jag gillar ju min matte också, för hon är lite rolig o busar med mig. Pernilla frågade också om det var någon som var intresserad av utställning o det var bara min matte som svarade -Ja. Då fick vi lite specialträning i att stå. Inte alls brutalt o hålla under hakan o svansen, utan att bara stå korrekt och sedan belöna när det är rätt. Det gick jättebra o vi ska träna det varje dag.

Mina tänder ser f ö väldigt bra ut - raka o fina. Alla har inte kommit upp än, men det finns inte skymten av spretiga tänder här inte!! Min matte tycker också att det är skönt att jag inte biter i allt längre, det är skönt för mig också, för då blir det inte så mycket -nej, hela tiden.

Här är det lite vita fjun på backen o idag lyser solen! Väldigt skönt ute på trappan där det inte blåser o solen värmer gott. Nästan som en tidig vårdag. Matte har fått paket från Partylite - så sedan ska det packas ljus.

Kramar från Pufflis

Syrran Hilda BIS-2:a!!Grattis till vår mamma o pappa, som fått så fina barn!! Grattis till min storasyster Hilda, som varit på sin första utställning idag och blev BIR, BIG och BIS-2:a!! Det är ta mig sjutton, inte illa!! Din matte blev tårögd o det blev min med!! Har väntat hela dagen på resultatet och vilken lycka det blev!!

Bilden visar oss, när vi är 4 veckor o leker i valplådan. Skulle ta en annan bild från när vi var större, men den hade för stort format, så det gick inte att ladda ner här.

Snön har tyvärr regnat bort helt nu. I stället blåser det som omväxling? Har varit ute på en ganska lång promenad på ca 20 minuter, men jag väntade med att göra nr 2, tills vi kom hem till min gräsmatta. Ja, det är väl inte så konstigt, där känner man ju igen sig o är trygg med gräset, liksom. Ute på STORA Fors, åkte det så mycket bilar av olika slag o på järnvägen höll de på med en massa konstigheter o det lät förskräckligt i mina små öron, så jag vågade inte slå ner rumpelumpen någonstans.

I morgon väntar skola igen, för mig alltså.... Då ska vi träna hantering, daglig kontroll, följsamhet (går ju bra, helst med lite lockande godis eller bus) och möten. Det där med möten är jag redan superduktig på. Man hoppar bara fram till vederbörande, kan vara människa eller hund o så viftar man som tusan på svansen o ser jättesöt ut, så smälter alla som smör i solen!!! Eller vaddå? Är det inte så man ska göra???? Vi får se vad Pernilla säger. Med godis o kärlek, kommer man långt. Undrar om Pernilla gillar Frolic? Eller ska jag ta med mig korv?? Man får helt enkelt testa sig fram... Jag vet ju vad jag gillar.... ALLT!!

Puss o kram från Pufflan

PS: Jag har fått ny framtänder, både uppe o nere!! Men mina vassa hörntänder sitter kvar.... DS.

Äntligen lite snö!!
Hej alla vänner!!

Äntligen har det blivit lite annorlunda väder  i form av snö. Men tror ni inte att det regnar idag igen... Det är ju helt otroligt. Igår var jag i alla fall ute o lekte i snön, se bilder ovan. Jag gillar att leka i snön o matte tycker inte att det gör nå´t för jag är så lätt att torka av, annat är det ju med Charlie som har så krullig o mjuk päls. I den fastnar både det ena och det andra. I dag har vi varit ute i skogen o sprungit lite. Matte kastade pinne till mig o det tycker jag är kul.

Bilden underst, illustrerar en av mina favoritsovplatser på dagarna, nämligen min (än så länge) transportbur. Jag går naturligtvis in där frivilligt, för det är så mysigt där o så får jag vara ifred. Själv har jag lite svårt att lämna andra i fred, men det hör väl till. Har börjat med något nytt, som dock inte är så uppskattat....att hoppa upp på alla som sitter runt matbordet! Det luktar ju så gott där uppe... Har man tur, så tappar alltid lille Wille nå´t på golvet, som kan slinka ner i magen på mig...

Vill passa på att tacka Hilda o hennes matte för era alltid så roliga inlägg... Lycka till på lördag!! Ska kolla hur det gick för Er sedan, för det uppdaterar Ni väl på er blogg!! Tack också till Alvin o Kicki, skriv gärna mer!! "Vi" går in o kollar på Era hemsidor o skriver några rader. Det är så himla kul att se hur syskonen växer o utvecklas.

Nu ska vi gå o vila, för matte ska jobba ikväll...

Kramar från oss! Se upp i halkan så ni inte ådrar er benbrott!!!

Regn, regn o åter regn...

Blurrrpppp....

Snart drunknar vi här! Det bara regnar o blåser o det tycker inte jag om! Man hör ju inte varifrån alla ljud kommer o det gör mig lite rädd. Idag har mellanhusse Johan varit hundvakt. Han tyckte att det var perfekt, för Charlie och jag sov till kl 12. Då tyckte Johan att det räckte med sömn, så han väckte oss... Men vad ska man göra en tråkig mörk dag? Matte o jag har varit ute på gräsmattan och försökt leka lite med bollen och pinne, men jag såg ju inte vart pinnen tog vägen i mörkret. Nog för att jag har bra nos, men inte SÅ bra och vi har en stor gräsmatta. Visst jag hittade pinnen efter en stund, men då ville jag hellre ligga o bita på den, men matte var av en annan åsikt. Då sprang jag ifrån henne. Hon fick locka in mig med godis, så jag gjorde likadant andra gången vi var ut... man får ju inte vara dum, eller???

Nu hoppas vi att regnet ska bli till snö, för det här liknar ju bara bläää! Min matte gillar vintern, men då ska det vara snö... annars kan det lika gärna vara sommar, men då ska det vara lagom varmt och soligt! Blir ni människor aldrig nöjda???

Sov gott, skriv gärna några rader!!

Kramar från Pufflis

Valpkurs!

Hej alla!

Vilket fantastiskt tråkigt väder vi har i vårt land... dimma, dimma o åter dimma.
Idag har jag varit på kurs för första gången. Fick följa med Felicia, eftersom matte jobbade. Kursledaren tyckte att vi var så duktiga! Jag kan ju redan sitt o ligg, men vi tränade kontakt också och inlärning. Hemläxan består i kontaktövningar och att matte ska göra en belöningslista på 10 saker, som jag blir glad av. Det ska ju inte vara allt för svårt att få till.

Nu är jag rätt så trött efter all koncentration. Det är riktigt jobbigt att gå i skola.

Hoppas Ni mår bra, trots det dåliga vädret!

Kramar från Pufflis

Pufflan 14 veckorMåste bara visa den här fina bilden på Pufflan. Just den här stunden var hon så
lugn, så det gick bra att ta flera bilder. Annars  är det ganska svårt att få den här
busiga valpen att vara stilla.
Det är precis som när barnen var små, man skulle vilja knäppa kort nästan hela
dagarna, för att dokumentera allt.

Ha det bra alla hundmänniskor!!

Hälsningar från Pufflis matte

Nyryckt o snyggHej alla glada!

Skickar en liten bild på mig när jag är nyfriserad. Det kanske inte syns så bra på bilden, men valptofsen på svansen är borta.
Gilla tog några fina bilder på mig hos kennelmamma Jessica, som vi väntar på. Dom bilderna ska vi lägga ut här sedan, så syns det bättre. Men jag kan ju säga, att det inte var särskilt skönt att bli ryckt i öronen. Min matte blev t o m ledsen o fick tårar i ögonen, när jag grät o skrek. Jessica menar att min matte kommer att vänja sig... På besöket hos Jessica, fick jag träffa gammelmorfar Pim Pim också, han är så snäll o fin! Furia läxade upp mig lite grand, sedan lekte hon en kort stund med mig. Det var dock ingen fara med uppläxandet, eftersom jag vet hur man ska göra för att blidka "donnorna".

Ha det så bra. Skriv gärna några rader!!

Kramar från Pufflis

Hemma igen!

Halllå alla!

Nu är vi hemma i Fors igen. Det var kul att landa på sin egen tomt. Bilresan gick jättebra, eftersom jag sov hela tiden, förutom ett stopp i Hagsta, där jag fick komma ut ur buren och röra på mina ben och kissa. Husse blev jätteglad när vi kom hem, så jag blev också glad för att träffa honom igen! Inte för att jag vet om jag har saknat honom precis, för jag har ju varit med min mamma hela tiden. Men när jag kom hem, kom jag ju på att jag har en matte också! Har knappt brytt mig om henne under de här dagarna i Njurunda. Jo, på nätterna ville jag ju vara med henne, men inte så mycket på dagarna.

Nu är vi nyätna, nybajsade och matte har klippt mina klor. Idag brydde jag mig inte om att bråka så mycket, för jag har märkt att det inte är någon idé.

Hoppas ni har det roligt i snön ni som kan. Här är det bara lite fjun på backen!

Kramar från Pufflis

Hos min släkt!

Hej i vintern!


Är nu i Njurunda och hälsar på släkten. I onsdags var min brorsa Alvin o hans matte + husse här. Det var väldigt skojigt! Vi busade runt och härjade en lång stund. Gissa om jag sov gott sedan! Kennelmamma Jessica o kennelpappa Morgan var också här o hälsade på. Morgan tyckte att jag var så söt! Men Jessica däremot, tyckte också att jag var söt, men hon talade om för min matte att jag är lite för mullig!! Hujedamej, nu har matte dragit ner lite på min lunch.... är det inte hemskt, så säg? Men min matte är klok och tänker inte banta mig, för det ska man inte göra med småbarn och valpar, tycker hon. Det blir bättre sedan, när jag byter till vuxenfoder, tror hon.


Hur som helst, så var det spännande med det där vita som ligger på backen, men vad kallt det blev åt tassarna! Vi har varit till gravkullarna och busat i ett par dagar. Mormor Alice, vallade oss som om vi vore en skock får. Det närmaste får man kan komma, är väl Charlie, med sin krulliga ljusa päls. Annars leker jag mycket med min mamma Elsa, som fortfarande har barnasinnet kvar.


Imorgon bär det av söderut igen, till Dalarna. Det blir skönt att komma hem igen också. Min minsta husse, längtar efter pappa Roger. Särskilt om kvällarna.


Hoppas Ni alla har det bra!


Puss och bit från Pufflis


RSS 2.0